Mięsa i wędliny zawierające najmniej tłuszczu. Lista 9 produktów

Ocena: 3 na podstawie 4 głosów. | 14 grudnia
Żabie udkaPierś z indykaMięso z kurczaka

Żabie udka, Pierś z indyka, Mięso z kurczaka, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najmniej tłuszczu.

Poniżej prezentujemy listę z najmniejszą zawartością tłuszczu na 100g produktu.

TOP 9 zawierających najmniej tłuszczu

To właśnie te charakteryzują się najmniejszą zawartością tłuszczu. Na pierwszym miejscu znajduje się Żabie udka - z największą zawartością tłuszczu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Pierś z indyka i Mięso z kurczaka - zawartość tłuszczu w tych jest również niska.

1) żabie udko (0.3 g)
2) pierś z indyka (1.48 g)
3) mięso kurczaka (1.65 g)
4) tuszka z królika (2.32 g)
5) udziec z indyka bez skóry (2.8 g)
6) wątroba wieprzowa (3.4 g)
7) polędwiczka wieprzowa (3.51 g)
8) bażant (3.6 g)
9) pierś z gęsi (4.02 g)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają tłuszcze. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz