TOP 10 - warzywa zawierające najwięcej witaminy C

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Papryka żółtaPapryczka ChiliMoringa

Papryka żółta, Papryczka Chili, Moringa, te trzy produkty z kategorii warzywa zawierają w sobie najwięcej witaminy C.

Poniżej prezentujemy listę warzyw z największą zawartością witaminy C na 100g produktu.

TOP 10 warzyw zawierających najwięcej witaminy C

To właśnie te warzywa charakteryzują się największą zawartością witaminy C. Na pierwszym miejscu znajduje się Papryka żółta - z największą zawartością witaminy C spośród wszystkich warzyw. Kolejne miejsca to Papryczka Chili i Moringa - zawartość witaminy C w tych warzywach jest również wysoka.

1) papryka żółta (183.5 mg)
2) papryczka chili (143.7 mg)
3) moringa (141 mg)
4) papryka (127.7 mg)
5) jarmuż (120 mg)
6) chrzan (114 mg)
7) wyćwiklin biały (102 mg)
8) Pomidory suszone (101.8 mg)
9) papryka zielona (91 mg)
10) brokuł (89.2 mg)

Powyższa lista warzyw to nie wszystko

Również poniżej wymienione warzywa zawierają witamina C. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz