Produkty zawierające najwięcej witaminy B9 (kwasu foliowego). Lista 9 produktów

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Fasola FavaFasola limeńska (półksiężycowata)Majeranek

Fasola Fava, Fasola limeńska (półksiężycowata), Majeranek, te trzy produkty zawierają w sobie najwięcej witaminy B9 (kwasu foliowego).

Poniżej prezentujemy listę produktów z największą zawartością witaminy B9 (kwasu foliowego) na 100g produktu.

TOP 9 produktów zawierających najwięcej witaminy B9 (kwasu foliowego)

To właśnie te produkty charakteryzują się największą zawartością witaminy B9 (kwasu foliowego). Na pierwszym miejscu znajduje się Fasola Fava - z największą zawartością witaminy B9 (kwasu foliowego) spośród wszystkich produktów. Kolejne miejsca to Fasola limeńska (półksiężycowata) i Majeranek - zawartość witaminy B9 (kwasu foliowego) w tych produktach jest również wysoka.

1) fasola Fava (423 mg)
2) fasola limeńska (395 mg)
3) majeranek (274 mg)
4) estragon (274 mg)
5) oregano (274 mg)
6) trybula (274 mg)
7) szałwia (274 mg)
8) garść orzeszków ziemnych (240 mg)
9) słonecznik (227 mg)

Powyższa lista produktów to nie wszystko

Również poniżej wymienione produkty zawierają witamina B9 (kwas foliowy). Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz