Produkty zawierające najwięcej wapnia. Lista 9 produktów
TOP 9 produktów zawierających najwięcej wapnia
To właśnie te produkty charakteryzują się największą zawartością wapnia. Na pierwszym miejscu znajduje się Cząber - z największą zawartością wapnia spośród wszystkich produktów. Kolejne miejsca to Majeranek i Szałwia - zawartość wapnia w tych produktach jest również wysoka.
1) cząber (2132 mg)
2) majeranek (1990 mg)
3) szałwia (1652 mg)
4) oregano (1576 mg)
5) mak (1438 mg)
6) ser amerykański (1375 mg)
7) trybula (1346 mg)
8) parmezan (1184 mg)
9) estragon (1139 mg)
Powyższa lista produktów to nie wszystko
Również poniżej wymienione produkty zawierają wapń. Warto zainteresować się także nimi.
- cynamon (1002 mg)
- sezam (975 mg)
- mozzarella light (961 mg)
- mleko w proszku (912 mg)
- ser kozi (895 mg)
- ser żółty (890 mg)
- Płatki ryżowe (850 mg)
- agawa (770 mg)
- ser edamski (731 mg)
- mozzarella (731 mg)
- ser halloumi (714 mg)
- cheddar (711 mg)
- ser gouda (700 mg)
- tost z serem (651 mg)
- ser wędzony (643 mg)
- chia (631 mg)
- ser pleśniowy Blue (528 mg)
- ser feta (493 mg)
- tahini (426 mg)
- tymianek (405 mg)
- Cheerios (401 mg)
- ser Camembert (388 mg)
- ser topiony z szynką (367 mg)
- ser topiony (367 mg)
- tofu (350 mg)
- karob (348 mg)
- masło migdałowe (347 mg)
- paluszek serowy (334 mg)
- rozmaryn (317 mg)
- biała czekolada (304 mg)
- Bąbolada (304 mg)
- ser kozi (298 mg)
- komosa piżmowa (275 mg)
- kawior (275 mg)
- migdał (269 mg)
- siemię lniane (255 mg)
Napisz komentarz