Jak obrać awokado?

Ocena: 5 na podstawie 1 głosów. | 10 marca
Jak obrać awokado?

Niewątpliwie awokado to rarytas i bomba witaminowa, dlatego warto się nad nim pochylić i wdrożyć je do swojej diety. 

Podpowiem Ci jak obrać i pokroić awokado, aby zatrzymać jak najwięcej dobroci w nim zawartej. 

Tematy:AwokadoSałataChleb (pszenny)GuacamoleLimonkaPesto

Jak obrać awokado w 4 prostych krokach

Krok 1: Umyj awokado pod bieżącą wodą.

Krok 2: Przekrój awokado na dwie części, nacinając je do pestki.

Krok 3: Otwórz awokado przekręcając każdą z połówek w przeciwną stronę. Po przekręceniu awokado ładnie się otworzy, a w jednej połówce zostanie pestka. 

Krok 4: Ostrzem noża uderzamy o pestkę. Delikatnie przekręcamy nożem pestkę i wyciągamy. Nie wyrzucaj pestki! Jeszcze Ci się przyda.

Krojenie awokado

Swoje dojrzałe awokado możesz delikatnie wyjąć łyżką. Tak jak na zdjęciu powyżej. Możesz także zacząć nożem wykrawać swój owoc na przykład w plastry lub kostkę.

Wyjmij delikatnie łyżką. Skrop sokiem z limonki, a w środek naczynia z awokado włóż pestkę, to uchroni Twój owoc przed zsinieniem.

Takie gotowe awokado możesz wykorzystać do guacamole, koktajlu czy dodać do ulubionej sałatki albo pasty na chleb.
 

Autdministrator tej strony:
Ola S.

Napisz komentarz