TOP 11 - produkty nabiałowe zawierające najwięcej witaminy B3 (niacyny)
Ser kozi twardy, Ser kozi, Ser pleśniowy Blue, te trzy produkty z kategorii produkty nabiałowe zawierają w sobie najwięcej witaminy B3 (niacyny).
Poniżej prezentujemy listę produktów nabiałowych z największą zawartością witaminy B3 (niacyny) na 100g produktu.
TOP 11 produktów nabiałowych zawierających najwięcej witaminy B3 (niacyny)
To właśnie te produkty nabiałowe charakteryzują się największą zawartością witaminy B3 (niacyny). Na pierwszym miejscu znajduje się Ser kozi twardy - z największą zawartością witaminy B3 (niacyny) spośród wszystkich produktów nabiałowych. Kolejne miejsca to Ser kozi i Ser pleśniowy Blue - zawartość witaminy B3 (niacyny) w tych produktach nabiałowych jest również wysoka.
1) ser kozi (2.4 mg)
2) ser kozi (1.148 mg)
3) ser pleśniowy Blue (1.016 mg)
4) ser feta (0.991 mg)
5) mleko w proszku (0.646 mg)
6) ser Camembert (0.63 mg)
7) miękki kozi ser (0.43 mg)
8) mleko owcze (0.417 mg)
9) ser Brie (0.38 mg)
10) kozie mleko (0.277 mg)
11) parmezan (0.271 mg)
Powyższa lista produktów nabiałowych to nie wszystko
Również poniżej wymienione produkty nabiałowe zawierają witamina B3 (niacyna). Warto zainteresować się także nimi.
- jogurt naturalny (0.208 mg)
- jogurt grecki (0.208 mg)
- mleko matki (0.177 mg)
- ser amerykański (0.17 mg)
- mozzarella (0.12 mg)
- ser philadelphia (0.11 mg)
- białko jajka (0.105 mg)
- biały ser (chudy) (0.103 mg)
- mleko 0.5% (0.1 mg)
- twaróg (0.099 mg)
- serek wiejski (0.099 mg)
- mleko 2% (0.092 mg)
- ser ricotta (0.091 mg)
- maślanka (0.09 mg)
- ser edamski (0.082 mg)
- jajko sadzone (0.082 mg)
- jajecznica (0.076 mg)
- omlet (0.076 mg)
- jajko (0.075 mg)
- śmietana kremówka (0.07 mg)
- śmietana 18% (0.07 mg)
- śmietana 12% (0.07 mg)
- śmietana bez tłuszczu (0.07 mg)
- ser żółty (0.064 mg)
- jajko gotowane (0.064 mg)
- ser gouda (0.063 mg)
- mleko (0.043 mg)
- ser topiony (0.04 mg)
- cheddar (0.039 mg)
- żółtko jajka (0.024 mg)
- zsiadłe mleko (0 mg)
- śmietana 30% (0 mg)
Napisz komentarz