Mięsa i wędliny zawierające najwięcej witaminy B3 (niacyny). Lista 12 produktów

Ocena: 5 na podstawie 1 głosów. | 14 grudnia
Smażona pierś kurczakaMięso z kurczaka

Wątróbka wieprzowa, Smażona pierś kurczaka, Mięso z kurczaka, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej witaminy B3 (niacyny).

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością witaminy B3 (niacyny) na 100g produktu.

TOP 12 zawierających najwięcej witaminy B3 (niacyny)

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością witaminy B3 (niacyny). Na pierwszym miejscu znajduje się Wątróbka wieprzowa - z największą zawartością witaminy B3 (niacyny) spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Smażona pierś kurczaka i Mięso z kurczaka - zawartość witaminy B3 (niacyny) w tych jest również wysoka.

1) wątroba wieprzowa (16.7 mg)
2) smażona pierś kurczaka (14.782 mg)
3) mięso kurczaka (10.604 mg)
4) pierś z indyka (9.924 mg)
5) pierś z kurczaka (9.908 mg)
6) wątróbka drobiowa (9.728 mg)
7) udziec z indyka bez skóry (9.27 mg)
8) udziec z indyka (9.04 mg)
9) mięso z indyka (8.968 mg)
10) grillowana karkówka (8.607 mg)
11) cielęcina (8.03 mg)
12) kotlet z piersi kurczaka (7.977 mg)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają witamina B3 (niacyna). Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz