TOP 11 - warzywa zawierające najmniej węglowodanów

Ocena: 2.3 na podstawie 3 głosów. | 14 grudnia
Rukiew wodnaRoszponkaKapusta chińska (Bok choy)

Rukiew wodna, Roszponka, Kapusta chińska (Bok choy), te trzy produkty z kategorii warzywa zawierają w sobie najmniej węglowodanów.

Poniżej prezentujemy listę warzyw z najmniejszą zawartością węglowodanów na 100g produktu.

TOP 11 warzyw zawierających najmniej węglowodanów

To właśnie te warzywa charakteryzują się najmniejszą zawartością węglowodanów. Na pierwszym miejscu znajduje się Rukiew wodna - z największą zawartością węglowodanów spośród wszystkich warzyw. Kolejne miejsca to Roszponka i Kapusta chińska (Bok choy) - zawartość węglowodanów w tych warzywach jest również niska.

1) rukiew wodna (1.29 g)
2) roszponka (2 g)
3) kapusta chińska (2.18 g)
4) ogórek kiszony (2.26 g)
5) rapini (2.85 g)
6) sałata (2.87 g)
7) sałata lodowa (2.97 g)
8) seler naciowy (3 g)
9) kiełek (3 g)
10) cukinia (3.11 g)
11) kapusta pekińska (3.2 g)

Powyższa lista warzyw to nie wszystko

Również poniżej wymienione warzywa zawierają węglowodany. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz