TOP 10 - warzywa zawierające najwięcej cholesterolu

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Kapusta sitowataKapusta kiszonaBrokuł

Kapusta sitowata, Kapusta kiszona, Brokuł, te trzy produkty z kategorii warzywa zawierają w sobie najwięcej cholesterolu.

Poniżej prezentujemy listę warzyw z największą zawartością cholesterolu na 100g produktu.

TOP 10 warzyw zawierających najwięcej cholesterolu

To właśnie te warzywa charakteryzują się największą zawartością cholesterolu. Na pierwszym miejscu znajduje się Kapusta sitowata - z największą zawartością cholesterolu spośród wszystkich warzyw. Kolejne miejsca to Kapusta kiszona i Brokuł - zawartość cholesterolu w tych warzywach jest również wysoka.

1) kapusta sitowata (0 mg)
2) kapusta kiszona (0 mg)
3) brokuł (0 mg)
4) kozibród (0 mg)
5) algi (0 mg)
6) endywia (0 mg)
7) cukinia (0 mg)
8) grzyb (0 mg)
9) karczoch (0 mg)
10) piżmian (0 mg)

Powyższa lista warzyw to nie wszystko

Również poniżej wymienione warzywa zawierają cholesterol. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz