TOP 10 - warzywa zawierające najwięcej cholesterolu
Kapusta sitowata, Kapusta kiszona, Brokuł, te trzy produkty z kategorii warzywa zawierają w sobie najwięcej cholesterolu.
Poniżej prezentujemy listę warzyw z największą zawartością cholesterolu na 100g produktu.
TOP 10 warzyw zawierających najwięcej cholesterolu
To właśnie te warzywa charakteryzują się największą zawartością cholesterolu. Na pierwszym miejscu znajduje się Kapusta sitowata - z największą zawartością cholesterolu spośród wszystkich warzyw. Kolejne miejsca to Kapusta kiszona i Brokuł - zawartość cholesterolu w tych warzywach jest również wysoka.
1) kapusta sitowata (0 mg)
2) kapusta kiszona (0 mg)
3) brokuł (0 mg)
4) kozibród (0 mg)
5) algi (0 mg)
6) endywia (0 mg)
7) cukinia (0 mg)
8) grzyb (0 mg)
9) karczoch (0 mg)
10) piżmian (0 mg)
Powyższa lista warzyw to nie wszystko
Również poniżej wymienione warzywa zawierają cholesterol. Warto zainteresować się także nimi.
- kapusta pekińska (0 mg)
- rapini (0 mg)
- szalotka (0 mg)
- pieczarka (0 mg)
- fasola Fava (0 mg)
- seler naciowy (0 mg)
- boczniak (0 mg)
- rukola (0 mg)
- cebula (0 mg)
- ogórek konserwowy (0 mg)
- brukselka (0 mg)
- szpinak (0 mg)
- ogórek kiszony (0 mg)
- bulwa kopru (0 mg)
- szczypiorek (0 mg)
- czerwona fasola (0 mg)
- szparag (0 mg)
- pasternak (0 mg)
- czarna oliwka (0 mg)
- dynia piżmowa (0 mg)
- kukurydza (0 mg)
- ziemniak pieczony (0 mg)
- jarmuż (0 mg)
- główka czosnku (0 mg)
- papryka żółta (0 mg)
- pęd bambusa (0 mg)
- groszek (0 mg)
- oliwka (0 mg)
- kapusta (0 mg)
- batat (0 mg)
- soczewica (0 mg)
- kalarepa (0 mg)
- bób (0 mg)
- groch (0 mg)
- wyćwiklin biały (0 mg)
Napisz komentarz