TOP 9 - warzywa zawierające najwięcej błonnika

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Fasola FavaFasola limeńska (półksiężycowata)

Fasola Fava, Fasola limeńska (półksiężycowata), Soja, te trzy produkty z kategorii warzywa zawierają w sobie najwięcej błonnika.

Poniżej prezentujemy listę warzyw z największą zawartością błonnika na 100g produktu.

TOP 9 warzyw zawierających najwięcej błonnika

To właśnie te warzywa charakteryzują się największą zawartością błonnika. Na pierwszym miejscu znajduje się Fasola Fava - z największą zawartością błonnika spośród wszystkich warzyw. Kolejne miejsca to Fasola limeńska (półksiężycowata) i Soja - zawartość błonnika w tych warzywach jest również wysoka.

1) fasola Fava (25 g)
2) fasola limeńska (19 g)
3) soja (15.7 g)
4) czerwona fasola (15.5 g)
5) czarna fasola (15.5 g)
6) groch (15 g)
7) ciecierzyca (12.2 g)
8) soczewica zielona (8.9 g)
9) łust głąbigroszek (8 g)

Powyższa lista warzyw to nie wszystko

Również poniżej wymienione warzywa zawierają błonnik. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz