TOP 12 - warzywa zawierające najmniej tłuszczu

Ocena: 5 na podstawie 1 głosów. | 14 grudnia
AlgiPomidor koktajlowy

Algi, Portobello, Pomidor koktajlowy, te trzy produkty z kategorii warzywa zawierają w sobie najmniej tłuszczu.

Poniżej prezentujemy listę warzyw z najmniejszą zawartością tłuszczu na 100g produktu.

TOP 12 warzyw zawierających najmniej tłuszczu

To właśnie te warzywa charakteryzują się najmniejszą zawartością tłuszczu. Na pierwszym miejscu znajduje się Algi - z największą zawartością tłuszczu spośród wszystkich warzyw. Kolejne miejsca to Portobello i Pomidor koktajlowy - zawartość tłuszczu w tych warzywach jest również niska.

1) algi (0 g)
2) portobello (0 g)
3) pomidor koktajlowy (0 g)
4) tykwa pospolita (0.02 g)
5) batat (0.05 g)
6) piżmian (0.1 g)
7) szalotka (0.1 g)
8) cebula (0.1 g)
9) ogórek konserwowy (0.1 g)
10) dynia piżmowa (0.1 g)
11) kapusta (0.1 g)
12) kalarepa (0.1 g)

Powyższa lista warzyw to nie wszystko

Również poniżej wymienione warzywa zawierają tłuszcze. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz