TOP 12 - warzywa zawierające najmniej tłuszczu
Algi, Portobello, Pomidor koktajlowy, te trzy produkty z kategorii warzywa zawierają w sobie najmniej tłuszczu.
Poniżej prezentujemy listę warzyw z najmniejszą zawartością tłuszczu na 100g produktu.
TOP 12 warzyw zawierających najmniej tłuszczu
To właśnie te warzywa charakteryzują się najmniejszą zawartością tłuszczu. Na pierwszym miejscu znajduje się Algi - z największą zawartością tłuszczu spośród wszystkich warzyw. Kolejne miejsca to Portobello i Pomidor koktajlowy - zawartość tłuszczu w tych warzywach jest również niska.
1) algi (0 g)
2) portobello (0 g)
3) pomidor koktajlowy (0 g)
4) tykwa pospolita (0.02 g)
5) batat (0.05 g)
6) piżmian (0.1 g)
7) szalotka (0.1 g)
8) cebula (0.1 g)
9) ogórek konserwowy (0.1 g)
10) dynia piżmowa (0.1 g)
11) kapusta (0.1 g)
12) kalarepa (0.1 g)
Powyższa lista warzyw to nie wszystko
Również poniżej wymienione warzywa zawierają tłuszcze. Warto zainteresować się także nimi.
- ziemniak (0.1 g)
- dynia (0.1 g)
- portulaka (0.1 g)
- rzepa (0.1 g)
- rukiew wodna (0.1 g)
- korzeń lotosu (0.1 g)
- rzodkiewka (0.1 g)
- ogórek (0.11 g)
- szparag (0.12 g)
- ziemniak pieczony (0.13 g)
- mini marchewka (0.13 g)
- kapusta kiszona (0.14 g)
- sałata lodowa (0.14 g)
- karczoch (0.15 g)
- sałata (0.15 g)
- burak (0.17 g)
- gorzki melon (0.17 g)
- pochrzyn (0.17 g)
- bakłażan (0.19 g)
- kozibród (0.2 g)
- endywia (0.2 g)
- kapusta pekińska (0.2 g)
- ogórek kiszony (0.2 g)
- bulwa kopru (0.2 g)
- boćwina (0.2 g)
- pomidor (0.2 g)
- fasola szparagowa (0.2 g)
- kapusta chińska (0.2 g)
- moringa (0.2 g)
- kapusta czerwona (0.2 g)
- rabarbar (0.2 g)
- papryka żółta (0.21 g)
- marchewka (0.24 g)
Napisz komentarz