TOP 9 - produkty nabiałowe zawierające najwięcej witaminy B2
Mleko w proszku, Ser kozi twardy, Ser feta, te trzy produkty z kategorii produkty nabiałowe zawierają w sobie najwięcej witaminy B2.
Poniżej prezentujemy listę produktów nabiałowych z największą zawartością witaminy B2 na 100g produktu.
TOP 9 produktów nabiałowych zawierających najwięcej witaminy B2
To właśnie te produkty nabiałowe charakteryzują się największą zawartością witaminy B2. Na pierwszym miejscu znajduje się Mleko w proszku - z największą zawartością witaminy B2 spośród wszystkich produktów nabiałowych. Kolejne miejsca to Ser kozi twardy i Ser feta - zawartość witaminy B2 w tych produktach nabiałowych jest również wysoka.
1) mleko w proszku (1.205 mg)
2) ser kozi (1.19 mg)
3) ser feta (0.844 mg)
4) ser kozi (0.676 mg)
5) żółtko jajka (0.528 mg)
6) ser Brie (0.52 mg)
7) jajko gotowane (0.513 mg)
8) jajko sadzone (0.495 mg)
9) ser Camembert (0.488 mg)
Powyższa lista produktów nabiałowych to nie wszystko
Również poniżej wymienione produkty nabiałowe zawierają witamina B2. Warto zainteresować się także nimi.
- jajko (0.457 mg)
- białko jajka (0.439 mg)
- cheddar (0.434 mg)
- ser amerykański (0.425 mg)
- ser edamski (0.389 mg)
- ser pleśniowy Blue (0.382 mg)
- miękki kozi ser (0.38 mg)
- mleko owcze (0.355 mg)
- mozzarella (0.34 mg)
- ser gouda (0.334 mg)
- parmezan (0.332 mg)
- ser żółty (0.302 mg)
- jogurt naturalny (0.278 mg)
- jogurt grecki (0.278 mg)
- biały ser (chudy) (0.251 mg)
- ser philadelphia (0.25 mg)
- śmietana 18% (0.24 mg)
- ser topiony (0.23 mg)
- ser ricotta (0.19 mg)
- mleko 2% (0.185 mg)
- maślanka (0.172 mg)
- mleko 0.5% (0.17 mg)
- twaróg (0.163 mg)
- serek wiejski (0.163 mg)
- śmietana bez tłuszczu (0.15 mg)
- kozie mleko (0.138 mg)
- śmietana 12% (0.12 mg)
- śmietana kremówka (0.109 mg)
- mleko (0.105 mg)
- mleko matki (0.036 mg)
- zsiadłe mleko (0 mg)
- śmietana 30% (0 mg)
Napisz komentarz