Mięsa i wędliny zawierające najwięcej witaminy A. Lista 12 produktów

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Wątróbka z gęsi

Wątróbka z gęsi, Wątróbka z indyka, Wątróbka wieprzowa, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej witaminy A.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością witaminy A na 100g produktu.

TOP 12 zawierających najwięcej witaminy A

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością witaminy A. Na pierwszym miejscu znajduje się Wątróbka z gęsi - z największą zawartością witaminy A spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Wątróbka z indyka i Wątróbka wieprzowa - zawartość witaminy A w tych jest również wysoka.

1) wątróbka z gęsi (30998 IU)
2) wątróbka z indyka (21700 IU)
3) wątroba wieprzowa (13000 IU)
4) wątróbka drobiowa (11078 IU)
5) Podroby drobiowe (8136 IU)
6) mięso z kaczki (168 IU)
7) ćwiartka z kurczaka (92 IU)
8) pierś z kurczaka (83 IU)
9) mięso z indyka (62 IU)
10) baranina (53 IU)
11) pierś z kaczki (53 IU)
12) żabie udko (50 IU)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają witamina A. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz