Które owoce zawierają najwięcej witaminy K. Wybraliśmy 11 produktów

Ocena: 3.3 na podstawie 14 głosów. | 14 grudnia
KiwiAwokadoJeżyny

Kiwi, Awokado, Jeżyny, te trzy produkty z kategorii owoce zawierają w sobie najwięcej witaminy K.

Poniżej prezentujemy listę owoców z największą zawartością witaminy K na 100g produktu.

TOP 11 owoców zawierających najwięcej witaminy K

To właśnie te owoce charakteryzują się największą zawartością witaminy K. Na pierwszym miejscu znajduje się Kiwi - z największą zawartością witaminy K spośród wszystkich owoców. Kolejne miejsca to Awokado i Jeżyny - zawartość witaminy K w tych owocach jest również wysoka.

1) kiwi (40.3 mg)
2) awokado (21 mg)
3) jeżyna (19.8 mg)
4) Jagoda (19.3 mg)
5) granat (16.4 mg)
6) winogrono (14.6 mg)
7) dżakfrut (10 mg)
8) morwa (7.8 mg)
9) malina (7.8 mg)
10) śliwka (6.4 mg)
11) żurawina (5.1 mg)

Powyższa lista owoców to nie wszystko

Również poniżej wymienione owoce zawierają witamina K. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz