Mleko vs Jogurt naturalnyCo ma więcej kalorii, witamin, minerałów - co jest zdrowsze?
Kliknij na obrazek aby wyświetlić szczegóły produktu
Co ma więcej kalorii - mleko czy jogurt naturalny?
Już na pierwszy rzut oka widać, że mleko ma tylko trochę więcej kalorii niż jogurt naturalny (ok. 3 %).
Dodatkowo, łatwo też zauważyć, żewiększość kalorii w mleku pochodzi z tłuszczy a w jogurcie naturalnym z białka.
   Mleko vs    Jogurt naturalny - wykresy porównawcze
Białko jajka (0.17) więcej...Jogurt naturalny (0.39) więcej...Jogurt grecki (0.39) więcej...Mleko 0.5% (0.5) więcej...Kefir (1.8) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (1.98) więcej...Ser biały twarogowy chudy (2.27) więcej...Maślanka (3.31) więcej...Mleko (3.46) więcej...Zsiadłe mleko (4) więcej...Mleko kozie (4.14) więcej...Twaróg półtłusty (4.3) więcej...Serek wiejski (twarożek) (4.3) więcej...Mleko matki (4.38) więcej...Mleko owcze (7) więcej...Jajko (9.51) więcej...Ricotta (10.44) więcej...Śmietana 12% (10.6) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (10.61) więcej...Jajecznica (10.98) więcej...Omlet (10.98) więcej...Śmietana 18% (14.1) więcej...Jajko smażone lub sadzone (14.84) więcej...Ser Mozzarella (17.1) więcej...Ser kozi miękki (21.08) więcej...Ser feta (21.49) więcej...Ser amerykański (23.06) więcej...Ser philadelphia (24) więcej...Ser Camembert (24.26) więcej...Ser wędzony (25) więcej...Parmezan (25) więcej...Żółtko jajka (26.54) więcej...Mleko w proszku (26.71) więcej...Ser topiony (27) więcej...Ser żółty Gouda (27.44) więcej...Ser Brie (27.68) więcej...Ser halloumi (28.57) więcej...Ser żółty Edamski (28.57) więcej...Ser pleśniowy Blue (28.74) więcej...Ser kozi (29.84) więcej...Śmietana 30% (30) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (30.99) więcej...Ser Cheddar (33.82) więcej...Ser kozi twardy (35.59) więcej...Śmietana kremówka 36% (36) więcej...Ser Mascarpone (42.86) więcej...
tłuszcz - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Mleko odtłuszczone 2% (0.02) więcej...Maślanka (0.03) więcej...Mleko matki (0.03) więcej...Mleko (0.05) więcej...Mleko kozie (0.05) więcej...Śmietana 18% (0.06) więcej...Twaróg półtłusty (0.07) więcej...Śmietana 12% (0.07) więcej...Serek wiejski (twarożek) (0.07) więcej...Jogurt naturalny (0.07) więcej...Jogurt grecki (0.07) więcej...Białko jajka (0.08) więcej...Mleko owcze (0.1) więcej...Mleko 0.5% (0.1) więcej...Śmietana kremówka 36% (0.1) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (0.13) więcej...Ser biały twarogowy chudy (0.13) więcej...Ser Cheddar (0.16) więcej...Ser philadelphia (0.2) więcej...Ser żółty Gouda (0.24) więcej...Ser Mozzarella (0.25) więcej...Ser pleśniowy Blue (0.31) więcej...Ser Camembert (0.33) więcej...Ricotta (0.41) więcej...Ser żółty Edamski (0.44) więcej...Mleko w proszku (0.47) więcej...Ser Brie (0.5) więcej...Ser topiony (0.6) więcej...Ser feta (0.65) więcej...Parmezan (0.82) więcej...Ser amerykański (0.95) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (1.19) więcej...Jajecznica (1.31) więcej...Omlet (1.31) więcej...Ser kozi (1.62) więcej...Jajko (1.75) więcej...Ser kozi twardy (1.88) więcej...Jajko smażone lub sadzone (1.89) więcej...Ser kozi miękki (1.9) więcej...Żółtko jajka (2.73) więcej...
żelazo - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Mleko matki (3) więcej...Mleko (5) więcej...Żółtko jajka (5) więcej...Ser philadelphia (8) więcej...Twaróg półtłusty (8) więcej...Serek wiejski (twarożek) (8) więcej...Ser biały twarogowy chudy (9) więcej...Śmietana kremówka 36% (9) więcej...Maślanka (10) więcej...Śmietana 12% (10) więcej...Śmietana bez tłuszczu (10) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (10) więcej...Jajecznica (11) więcej...Omlet (11) więcej...Śmietana 18% (11) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (11) więcej...Białko jajka (11) więcej...Jogurt naturalny (11) więcej...Jogurt grecki (11) więcej...Jajko (12) więcej...Mleko 0.5% (12) więcej...Ricotta (13) więcej...Jajko smażone lub sadzone (13) więcej...Mleko kozie (14) więcej...Ser kozi miękki (16) więcej...Ser topiony (16) więcej...Mleko owcze (18) więcej...Ser feta (19) więcej...Ser Brie (20) więcej...Ser Camembert (20) więcej...Ser pleśniowy Blue (23) więcej...Ser Mozzarella (26) więcej...Ser Cheddar (27) więcej...Ser kozi (29) więcej...Ser żółty Gouda (29) więcej...Ser żółty Edamski (30) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (33) więcej...Ser amerykański (34) więcej...Parmezan (44) więcej...Ser kozi twardy (54) więcej...Mleko w proszku (85) więcej...
magnez - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Białko jajka (0.09) więcej...Twaróg półtłusty (0.1) więcej...Serek wiejski (twarożek) (0.1) więcej...Mleko (0.3) więcej...Mleko kozie (0.3) więcej...Mleko matki (0.3) więcej...Jajko (0.3) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (0.3) więcej...Śmietana 12% (0.5) więcej...Śmietana 18% (0.7) więcej...Żółtko jajka (0.7) więcej...Jogurt naturalny (1) więcej...Jogurt grecki (1) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (1.4) więcej...Parmezan (1.7) więcej...Ser kozi miękki (1.8) więcej...Ser feta (1.8) więcej...Ser Mozzarella (1.8) więcej...Ser Camembert (2) więcej...Mleko w proszku (2.2) więcej...Ser Brie (2.3) więcej...Ser żółty Edamski (2.3) więcej...Ser żółty Gouda (2.3) więcej...Ser pleśniowy Blue (2.4) więcej...Ser Cheddar (2.4) więcej...Ser kozi (2.5) więcej...Ser kozi twardy (3) więcej...Jajko smażone lub sadzone (5.6) więcej...Mleko owcze (44) więcej...Śmietana kremówka 36% (62) więcej...Ser biały twarogowy chudy (68) więcej...Śmietana bez tłuszczu (73) więcej...Mleko 0.5% (91) więcej...Ser philadelphia (123) więcej...Jajecznica (165) więcej...Omlet (165) więcej...Ser topiony (578) więcej...
fosfor - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Ser kozi miękki (26) więcej...Ser topiony (41) więcej...Ser kozi twardy (48) więcej...Mleko matki (51) więcej...Ser feta (62) więcej...Ser philadelphia (66) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (72) więcej...Ser Cheddar (76) więcej...Parmezan (92) więcej...Ser Mozzarella (95) więcej...Śmietana kremówka 36% (101) więcej...Twaróg półtłusty (104) więcej...Serek wiejski (twarożek) (104) więcej...Żółtko jajka (109) więcej...Ricotta (115) więcej...Ser żółty Gouda (121) więcej...Ser wędzony (125) więcej...Ser biały twarogowy chudy (125) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (126) więcej...Śmietana bez tłuszczu (129) więcej...Jajecznica (132) więcej...Omlet (132) więcej...Maślanka (135) więcej...Mleko owcze (137) więcej...Jajko (138) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (140) więcej...Jogurt naturalny (141) więcej...Mleko 0.5% (141) więcej...Jogurt grecki (141) więcej...Ser Brie (152) więcej...Jajko smażone lub sadzone (152) więcej...Ser kozi (158) więcej...Białko jajka (163) więcej...Ser Camembert (187) więcej...Ser żółty Edamski (188) więcej...Mleko kozie (204) więcej...Śmietana 18% (211) więcej...Śmietana 12% (212) więcej...Mleko (253) więcej...Ser pleśniowy Blue (256) więcej...Ser amerykański (295) więcej...Mleko w proszku (1330) więcej...
potas - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Mleko matki (1.03) więcej...Śmietana 30% (2) więcej...Śmietana kremówka 36% (2.2) więcej...Mleko (3.1) więcej...Śmietana bez tłuszczu (3.1) więcej...Mleko 0.5% (3.2) więcej...Maślanka (3.21) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (3.3) więcej...Śmietana 12% (3.5) więcej...Mleko kozie (3.56) więcej...Ser Mascarpone (3.57) więcej...Kefir (3.6) więcej...Zsiadłe mleko (5.4) więcej...Ser philadelphia (5.9) więcej...Mleko owcze (5.98) więcej...Śmietana 18% (7) więcej...Jajecznica (9.99) więcej...Omlet (9.99) więcej...Jogurt naturalny (10.19) więcej...Jogurt grecki (10.19) więcej...Ser biały twarogowy chudy (10.45) więcej...Białko jajka (10.9) więcej...Twaróg półtłusty (11.12) więcej...Serek wiejski (twarożek) (11.12) więcej...Ricotta (11.32) więcej...Jajko (12.56) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (12.58) więcej...Jajko smażone lub sadzone (13.61) więcej...Ser topiony (14) więcej...Ser feta (14.21) więcej...Żółtko jajka (15.86) więcej...Ser amerykański (16.09) więcej...Ser kozi miękki (18.52) więcej...Ser Camembert (19.8) więcej...Ser Brie (20.75) więcej...Ser pleśniowy Blue (21.4) więcej...Ser halloumi (21.43) więcej...Ser wędzony (21.43) więcej...Ser kozi (21.58) więcej...Ser Cheddar (24.25) więcej...Ser żółty Gouda (24.94) więcej...Ser żółty Edamski (24.99) więcej...Mleko w proszku (26.32) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (26.96) więcej...Ser Mozzarella (27.5) więcej...Ser kozi twardy (30.52) więcej...Parmezan (35.75) więcej...
białko - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Mleko (3) więcej...Ser Mozzarella (16) więcej...Mleko matki (17) więcej...Śmietana kremówka 36% (32) więcej...Jogurt naturalny (36) więcej...Jogurt grecki (36) więcej...Mleko 0.5% (42) więcej...Mleko owcze (44) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (47) więcej...Żółtko jajka (48) więcej...Mleko kozie (50) więcej...Ser Mascarpone (54) więcej...Śmietana 18% (70) więcej...Śmietana 12% (83) więcej...Ricotta (92) więcej...Maślanka (105) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (124) więcej...Śmietana bez tłuszczu (141) więcej...Jajko (142) więcej...Jajecznica (145) więcej...Omlet (145) więcej...Białko jajka (166) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (187) więcej...Jajko smażone lub sadzone (207) więcej...Ser biały twarogowy chudy (308) więcej...Twaróg półtłusty (315) więcej...Serek wiejski (twarożek) (315) więcej...Mleko w proszku (371) więcej...Ser philadelphia (396) więcej...Ser kozi (415) więcej...Ser kozi twardy (423) więcej...Ser kozi miękki (459) więcej...Ser Brie (629) więcej...Ser Cheddar (644) więcej...Ser wędzony (800) więcej...Ser żółty Gouda (819) więcej...Ser topiony (841) więcej...Ser Camembert (842) więcej...Ser żółty Edamski (973) więcej...Ser feta (1139) więcej...Ser pleśniowy Blue (1146) więcej...Parmezan (1175) więcej...Ser amerykański (1279) więcej...Ser halloumi (2214) więcej...
sód - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Białko jajka (0.004) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (0.011) więcej...Mleko matki (0.014) więcej...Ser philadelphia (0.017) więcej...Ricotta (0.017) więcej...Ser Mozzarella (0.02) więcej...Mleko (0.02) więcej...Ser biały twarogowy chudy (0.02) więcej...Ser topiony (0.02) więcej...Śmietana kremówka 36% (0.022) więcej...Jogurt naturalny (0.023) więcej...Jogurt grecki (0.023) więcej...Twaróg półtłusty (0.027) więcej...Serek wiejski (twarożek) (0.027) więcej...Ser Cheddar (0.027) więcej...Ser Camembert (0.028) więcej...Ser pleśniowy Blue (0.029) więcej...Ser żółty Gouda (0.03) więcej...Mleko 0.5% (0.037) więcej...Ser żółty Edamski (0.037) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (0.039) więcej...Parmezan (0.039) więcej...Ser amerykański (0.04) więcej...Śmietana 18% (0.04) więcej...Śmietana 12% (0.04) więcej...Śmietana bez tłuszczu (0.04) więcej...Jajko (0.04) więcej...Jajko smażone lub sadzone (0.044) więcej...Maślanka (0.047) więcej...Mleko kozie (0.048) więcej...Mleko owcze (0.065) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (0.066) więcej...Ser Brie (0.07) więcej...Ser kozi miękki (0.07) więcej...Ser kozi (0.072) więcej...Ser kozi twardy (0.14) więcej...Ser feta (0.154) więcej...Żółtko jajka (0.176) więcej...Mleko w proszku (0.283) więcej...
witamina b1 - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Mleko matki (0.036) więcej...Mleko (0.105) więcej...Śmietana kremówka 36% (0.109) więcej...Śmietana 12% (0.12) więcej...Mleko kozie (0.138) więcej...Śmietana bez tłuszczu (0.15) więcej...Twaróg półtłusty (0.163) więcej...Serek wiejski (twarożek) (0.163) więcej...Mleko 0.5% (0.17) więcej...Maślanka (0.172) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (0.185) więcej...Ricotta (0.19) więcej...Ser topiony (0.23) więcej...Śmietana 18% (0.24) więcej...Ser philadelphia (0.25) więcej...Ser biały twarogowy chudy (0.251) więcej...Jogurt naturalny (0.278) więcej...Jogurt grecki (0.278) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (0.302) więcej...Parmezan (0.332) więcej...Ser żółty Gouda (0.334) więcej...Ser Mozzarella (0.34) więcej...Mleko owcze (0.355) więcej...Ser kozi miękki (0.38) więcej...Ser pleśniowy Blue (0.382) więcej...Ser żółty Edamski (0.389) więcej...Ser amerykański (0.425) więcej...Ser Cheddar (0.434) więcej...Białko jajka (0.439) więcej...Jajko (0.457) więcej...Ser Camembert (0.488) więcej...Jajko smażone lub sadzone (0.495) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (0.513) więcej...Ser Brie (0.52) więcej...Żółtko jajka (0.528) więcej...Ser kozi (0.676) więcej...Ser feta (0.844) więcej...Ser kozi twardy (1.19) więcej...Mleko w proszku (1.205) więcej...
witamina b2 - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Żółtko jajka (0.024) więcej...Ser Cheddar (0.039) więcej...Ser topiony (0.04) więcej...Mleko (0.043) więcej...Ser żółty Gouda (0.063) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (0.064) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (0.064) więcej...Śmietana 18% (0.07) więcej...Śmietana 12% (0.07) więcej...Śmietana bez tłuszczu (0.07) więcej...Śmietana kremówka 36% (0.07) więcej...Jajko (0.075) więcej...Jajecznica (0.076) więcej...Omlet (0.076) więcej...Ser żółty Edamski (0.082) więcej...Jajko smażone lub sadzone (0.082) więcej...Maślanka (0.09) więcej...Ricotta (0.091) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (0.092) więcej...Twaróg półtłusty (0.099) więcej...Serek wiejski (twarożek) (0.099) więcej...Mleko 0.5% (0.1) więcej...Ser biały twarogowy chudy (0.103) więcej...Białko jajka (0.105) więcej...Ser philadelphia (0.11) więcej...Ser Mozzarella (0.12) więcej...Ser amerykański (0.17) więcej...Mleko matki (0.177) więcej...Jogurt naturalny (0.208) więcej...Jogurt grecki (0.208) więcej...Parmezan (0.271) więcej...Mleko kozie (0.277) więcej...Ser Brie (0.38) więcej...Mleko owcze (0.417) więcej...Ser kozi miękki (0.43) więcej...Ser Camembert (0.63) więcej...Mleko w proszku (0.646) więcej...Ser feta (0.991) więcej...Ser pleśniowy Blue (1.016) więcej...Ser kozi (1.148) więcej...Ser kozi twardy (2.4) więcej...
niacyna - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Białko jajka (0.005) więcej...Mleko matki (0.011) więcej...Śmietana 18% (0.02) więcej...Śmietana 12% (0.02) więcej...Śmietana bez tłuszczu (0.02) więcej...Ser topiony (0.03) więcej...Śmietana kremówka 36% (0.03) więcej...Ricotta (0.032) więcej...Mleko (0.034) więcej...Maślanka (0.036) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (0.038) więcej...Mleko 0.5% (0.04) więcej...Mleko kozie (0.046) więcej...Twaróg półtłusty (0.046) więcej...Serek wiejski (twarożek) (0.046) więcej...Ser philadelphia (0.05) więcej...Ser biały twarogowy chudy (0.057) więcej...Ser kozi (0.06) więcej...Mleko owcze (0.06) więcej...Jogurt naturalny (0.063) więcej...Jogurt grecki (0.063) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (0.071) więcej...Ser Cheddar (0.075) więcej...Ser żółty Edamski (0.076) więcej...Ser Mozzarella (0.08) więcej...Ser kozi twardy (0.08) więcej...Ser żółty Gouda (0.08) więcej...Parmezan (0.091) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (0.121) więcej...Ser amerykański (0.124) więcej...Ser pleśniowy Blue (0.166) więcej...Jajko (0.17) więcej...Jajko smażone lub sadzone (0.184) więcej...Ser Camembert (0.227) więcej...Ser Brie (0.235) więcej...Ser kozi miękki (0.25) więcej...Mleko w proszku (0.302) więcej...Żółtko jajka (0.35) więcej...Ser feta (0.424) więcej...
witamina b6 - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Mleko kozie (0.001) więcej...Ser kozi (0.002) więcej...Ser kozi twardy (0.004) więcej...Białko jajka (0.004) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (0.005) więcej...Mleko (0.005) więcej...Maślanka (0.005) więcej...Mleko matki (0.005) więcej...Mleko owcze (0.007) więcej...Jogurt naturalny (0.007) więcej...Jogurt grecki (0.007) więcej...Parmezan (0.007) więcej...Ser biały twarogowy chudy (0.008) więcej...Ser Mozzarella (0.009) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (0.01) więcej...Śmietana 18% (0.011) więcej...Śmietana 12% (0.011) więcej...Śmietana bez tłuszczu (0.011) więcej...Ser kozi miękki (0.012) więcej...Ricotta (0.012) więcej...Twaróg półtłusty (0.012) więcej...Serek wiejski (twarożek) (0.012) więcej...Ser żółty Edamski (0.016) więcej...Ser amerykański (0.018) więcej...Ser żółty Gouda (0.021) więcej...Ser Cheddar (0.027) więcej...Ser feta (0.032) więcej...Ser pleśniowy Blue (0.036) więcej...Mleko w proszku (0.037) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (0.044) więcej...Jajko (0.047) więcej...Jajko smażone lub sadzone (0.051) więcej...Ser Camembert (0.062) więcej...Ser Brie (0.065) więcej...Żółtko jajka (0.146) więcej...
kwas foliowy - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Mleko 0.5% (0.01) więcej...Jogurt naturalny (0.01) więcej...Jogurt grecki (0.01) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (0.03) więcej...Maślanka (0.07) więcej...Mleko kozie (0.07) więcej...Mleko (0.08) więcej...Twaróg półtłusty (0.08) więcej...Mleko matki (0.08) więcej...Serek wiejski (twarożek) (0.08) więcej...Ser biały twarogowy chudy (0.08) więcej...Ricotta (0.09) więcej...Ser Mozzarella (0.15) więcej...Ser kozi miękki (0.18) więcej...Ser feta (0.18) więcej...Ser Camembert (0.21) więcej...Parmezan (0.22) więcej...Ser Brie (0.24) więcej...Ser żółty Edamski (0.24) więcej...Ser żółty Gouda (0.24) więcej...Ser pleśniowy Blue (0.25) więcej...Ser kozi (0.26) więcej...Śmietana 12% (0.3) więcej...Ser kozi twardy (0.31) więcej...Śmietana 18% (0.4) więcej...Ser topiony (0.46) więcej...Śmietana kremówka 36% (0.51) więcej...Mleko w proszku (0.58) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (0.6) więcej...Ser Cheddar (0.78) więcej...Ser amerykański (0.84) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (1.03) więcej...Jajko (1.05) więcej...Ser philadelphia (1.14) więcej...Omlet (1.15) więcej...Jajecznica (1.15) więcej...Jajko smażone lub sadzone (1.31) więcej...Żółtko jajka (2.58) więcej...
witamina e - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Mleko w proszku (2.47) więcej...Ser kozi twardy (29.01) więcej...Parmezan (30) więcej...Ser Cheddar (36.15) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (37.63) więcej...Ser żółty Edamski (41) więcej...Ser żółty Gouda (41.46) więcej...Ser pleśniowy Blue (42.41) więcej...Ser amerykański (45.07) więcej...Ser kozi (45.52) więcej...Ser Brie (48.42) więcej...Ser philadelphia (48.8) więcej...Ser Mozzarella (49.9) więcej...Ser Camembert (51.8) więcej...Żółtko jajka (52.31) więcej...Ser feta (55.22) więcej...Ser kozi miękki (60.75) więcej...Śmietana kremówka 36% (64.2) więcej...Jajko smażone lub sadzone (69.47) więcej...Śmietana 18% (71) więcej...Ricotta (73.06) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (74.62) więcej...Jajko (76.15) więcej...Śmietana 12% (78.1) więcej...Twaróg półtłusty (79.79) więcej...Serek wiejski (twarożek) (79.79) więcej...Śmietana bez tłuszczu (80.6) więcej...Mleko owcze (80.7) więcej...Ser biały twarogowy chudy (81.24) więcej...Jogurt naturalny (85.1) więcej...Jogurt grecki (85.1) więcej...Mleko kozie (87.03) więcej...Mleko matki (87.5) więcej...Białko jajka (87.57) więcej...Maślanka (87.91) więcej...Mleko (88.2) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (89.21) więcej...Mleko 0.5% (90.3) więcej...
woda - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Białko jajka (0.09) więcej...Twaróg półtłusty (0.1) więcej...Serek wiejski (twarożek) (0.1) więcej...Śmietana kremówka 36% (0.23) więcej...Mleko (0.3) więcej...Mleko kozie (0.3) więcej...Mleko matki (0.3) więcej...Jajko (0.3) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (0.3) więcej...Mleko 0.5% (0.4) więcej...Śmietana 12% (0.5) więcej...Ser philadelphia (0.51) więcej...Śmietana 18% (0.7) więcej...Żółtko jajka (0.7) więcej...Jogurt naturalny (1) więcej...Jogurt grecki (1) więcej...Jajecznica (1.04) więcej...Omlet (1.04) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (1.4) więcej...Parmezan (1.7) więcej...Ser kozi miękki (1.8) więcej...Ser feta (1.8) więcej...Ser Mozzarella (1.8) więcej...Ser Camembert (2) więcej...Ser topiony (2.01) więcej...Mleko w proszku (2.2) więcej...Ser Brie (2.3) więcej...Ser żółty Edamski (2.3) więcej...Ser żółty Gouda (2.3) więcej...Ser pleśniowy Blue (2.4) więcej...Ser Cheddar (2.4) więcej...Ser kozi (2.5) więcej...Ser kozi twardy (3) więcej...Jajko smażone lub sadzone (5.6) więcej...Mleko owcze (44) więcej...Ser biały twarogowy chudy (68) więcej...Śmietana bez tłuszczu (73) więcej...
cynk - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Ser kozi (0.12) więcej...Ser Brie (0.45) więcej...Ser Camembert (0.46) więcej...Jajko (0.72) więcej...Białko jajka (0.73) więcej...Jajko smażone lub sadzone (0.83) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (1.12) więcej...Ser żółty Edamski (1.43) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (1.44) więcej...Ser Cheddar (2.13) więcej...Ser kozi twardy (2.17) więcej...Ser żółty Gouda (2.22) więcej...Ser pleśniowy Blue (2.34) więcej...Śmietana 30% (3) więcej...Ser Mozzarella (3.1) więcej...Ser philadelphia (3.2) więcej...Parmezan (3.22) więcej...Twaróg półtłusty (3.38) więcej...Serek wiejski (twarożek) (3.38) więcej...Ser halloumi (3.57) więcej...Ser Mascarpone (3.57) więcej...Żółtko jajka (3.59) więcej...Jogurt naturalny (3.6) więcej...Jogurt grecki (3.6) więcej...Ser feta (3.88) więcej...Śmietana kremówka 36% (4) więcej...Ricotta (4.09) więcej...Mleko kozie (4.45) więcej...Mleko (4.46) więcej...Mleko 0.5% (4.7) więcej...Ser biały twarogowy chudy (4.76) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (4.8) więcej...Maślanka (4.88) więcej...Kefir (5) więcej...Mleko owcze (5.36) więcej...Ser topiony (6) więcej...Mleko matki (6.89) więcej...Śmietana 18% (7) więcej...Śmietana 12% (7.1) więcej...Zsiadłe mleko (8.6) więcej...Ser amerykański (8.85) więcej...Śmietana bez tłuszczu (15.6) więcej...Mleko w proszku (38.42) więcej...
węglowodany - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Mleko 0.5% (36) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (50) więcej...Kefir (51) więcej...Białko jajka (52) więcej...Jogurt naturalny (59) więcej...Jogurt grecki (59) więcej...Mleko (61) więcej...Maślanka (62) więcej...Mleko kozie (69) więcej...Mleko matki (70) więcej...Śmietana bez tłuszczu (74) więcej...Ser biały twarogowy chudy (81) więcej...Zsiadłe mleko (92) więcej...Twaróg półtłusty (98) więcej...Serek wiejski (twarożek) (98) więcej...Mleko owcze (108) więcej...Śmietana 12% (136) więcej...Jajko (143) więcej...Jajecznica (149) więcej...Omlet (149) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (155) więcej...Ricotta (156) więcej...Śmietana 18% (181) więcej...Jajko smażone lub sadzone (196) więcej...Ser philadelphia (255) więcej...Ser kozi miękki (264) więcej...Ser feta (265) więcej...Ser Mozzarella (280) więcej...Śmietana 30% (292) więcej...Ser Camembert (300) więcej...Ser amerykański (307) więcej...Ser halloumi (321) więcej...Ser wędzony (321) więcej...Ser topiony (321) więcej...Żółtko jajka (322) więcej...Ser Brie (334) więcej...Śmietana kremówka 36% (347) więcej...Ser pleśniowy Blue (353) więcej...Ser żółty Gouda (356) więcej...Ser żółty Edamski (357) więcej...Ser kozi (364) więcej...Parmezan (392) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (393) więcej...Ser Cheddar (410) więcej...Ser Mascarpone (429) więcej...Ser kozi twardy (452) więcej...Mleko w proszku (496) więcej...
kalorie - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Białko jajka (7) więcej...Mleko matki (32) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (50) więcej...Ser philadelphia (55) więcej...Jajko (56) więcej...Jajko smażone lub sadzone (62) więcej...Jajecznica (66) więcej...Omlet (66) więcej...Twaróg półtłusty (83) więcej...Serek wiejski (twarożek) (83) więcej...Śmietana kremówka 36% (86) więcej...Mleko (101) więcej...Jogurt naturalny (110) więcej...Jogurt grecki (110) więcej...Ser biały twarogowy chudy (111) więcej...Mleko 0.5% (111) więcej...Maślanka (115) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (120) więcej...Śmietana bez tłuszczu (125) więcej...Żółtko jajka (129) więcej...Mleko kozie (134) więcej...Ser kozi miękki (140) więcej...Śmietana 18% (141) więcej...Śmietana 12% (141) więcej...Ser Mascarpone (143) więcej...Ser Brie (184) więcej...Mleko owcze (193) więcej...Ricotta (240) więcej...Ser kozi (298) więcej...Ser topiony (367) więcej...Ser Camembert (388) więcej...Ser feta (493) więcej...Ser pleśniowy Blue (528) więcej...Ser wędzony (643) więcej...Ser żółty Gouda (700) więcej...Ser Cheddar (711) więcej...Ser halloumi (714) więcej...Ser Mozzarella (731) więcej...Ser żółty Edamski (731) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (890) więcej...Ser kozi twardy (895) więcej...Mleko w proszku (912) więcej...Parmezan (1184) więcej...Ser amerykański (1375) więcej...
wapń - mleko vs. jogurt naturalny na tle produktów nabiałowych
Mleko - skład energetyczny
- 29% WĘGL.
- 20% BIAŁKO
- 51% TŁUSZCZ
Mleko - witaminy w 100g
- Witamina B1 (Tiamina)0.02 mg
- Witamina B2 (Ryboflawina)0.105 mg
- Witamina B3 (Niacyna)0.043 mg
- Witamina B60.034 mg
- Witamina B9 (Kw. foliowy)0.005 mg
- Witamina E0.08 mg
Mleko - minerały w 100g
- Wapń101 mg
- Żelazo0.05 mg
- Magnez5 mg
- Fosfor0.3 mg
- Potas253 mg
- Sód3 mg
- Cynk0.3 mg
- Cholesterol14 mg
Jogurt naturalny (100g) - kalorie
59kcal- Kalorie59 kcal
- Węglowodany3.6 g
- Tłuszcze0.39 g
- Białko10.19 g
- Woda85.1 g
Jogurt naturalny - skład energetyczny
- 25% WĘGL.
- 69% BIAŁKO
- 6% TŁUSZCZ
Jogurt naturalny - witaminy w 100g
- Witamina B1 (Tiamina)0.023 mg
- Witamina B2 (Ryboflawina)0.278 mg
- Witamina B3 (Niacyna)0.208 mg
- Witamina B60.063 mg
- Witamina B9 (Kw. foliowy)0.007 mg
- Witamina E0.01 mg
Jogurt naturalny - minerały w 100g
- Wapń110 mg
- Żelazo0.07 mg
- Magnez11 mg
- Fosfor1 mg
- Potas141 mg
- Sód36 mg
- Cynk1 mg
- Cholesterol5 mg
Co ma więcej wartości odżywczych - mleko czy jogurt naturalny?
- Kalorie: mleko - ok. 3% więcej niż jogurt naturalny.
- Węglowodany: mleko - ok. 19% więcej niż jogurt naturalny.
- Tłuszcze: mleko - ok. 89% więcej niż jogurt naturalny.
- Białko: jogurt naturalny - ok. 229% więcej niż mleko.
- Woda: mleko - ok. 4% więcej niż jogurt naturalny.
Co ma więcej witamin - mleko czy jogurt naturalny?
- Witamina B1 (Tiamina): jogurt naturalny - ok. 15% więcej niż mleko.
- Witamina B2 (Ryboflawina): jogurt naturalny - ok. 165% więcej niż mleko.
- Witamina B3 (Niacyna): jogurt naturalny - ok. 384% więcej niż mleko.
- Witamina B6: jogurt naturalny - ok. 85% więcej niż mleko.
- Witamina B9 (Kw. foliowy): jogurt naturalny - ok. 40% więcej niż mleko.
- Witamina E: mleko - ok. 88% więcej niż jogurt naturalny.
Co ma więcej minerałów - mleko czy jogurt naturalny?
- Wapń: jogurt naturalny - ok. 9% więcej niż mleko.
- Żelazo: jogurt naturalny - ok. 40% więcej niż mleko.
- Magnez: jogurt naturalny - ok. 120% więcej niż mleko.
- Fosfor: jogurt naturalny - ok. 233% więcej niż mleko.
- Potas: mleko - ok. 44% więcej niż jogurt naturalny.
- Sód: jogurt naturalny - ok. 1100% więcej niż mleko.
- Cynk: jogurt naturalny - ok. 233% więcej niż mleko.
Treści zawarte na tej stronie powstały na bazie informacji z oficjalnej bazy danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych
Porównania mleka
Porównania jogurtu naturalnego
- jogurt naturalny vs omlet
- jogurt naturalny vs kefir
- jogurt naturalny vs jajecznica
- jogurt naturalny vs ser wędzony
- jogurt naturalny vs ser mascarpone
- jogurt naturalny vs ser halloumi
- jogurt naturalny vs mozzarella
- jogurt naturalny vs cheddar
- jogurt naturalny vs jogurt grecki
- mleko w proszku vs jogurt naturalny
- śmietana bez tłuszczu vs jogurt naturalny
- śmietana 12% vs jogurt naturalny
Dowiedz się:
- Co ma więcej kalorii? mleko vs jogurt grecki?
- Co ma więcej minerałów? mleko vs cheddar?
- Co zawiera więcej cukru? mleko vs mozzarella ?
- Co ma więcej witamin? mleko vs ser halloumi?
- Co ma więcej błonnika?mleko vs ser mascarpone?
- Co zawiera więcej witaminy C? mleko vs ser wędzony?
- Gdzie jest więcej magnezu? mleko vs jajecznica?
- Co ma niższy indeks glikemiczny? mleko vs kefir?
- Co ma więcej białka? mleko vs omlet?
- Co ma więcej potasu? maślanka vs kozie mleko?
Dodaj opinię