Jajko gotowane (na twardo lub miękko) - wartości odżywcze i witaminy

Indeks glikemiczny, węglowodany, błonnik, białko, tłuszcze i inne makroskładniki jajka gotowanego

Kategorie | Nabiał

Charakterystyczne właściwości jajka gotowanego

Jajko gotowane (na twardo lub miękko) - wartości odżywcze, witaminy, minerały

Czym wyróżnia się jajko gotowane spośród produktów nabiałowych

W porównaniu z innymi produktami nabiałowymi jajko gotowane charakteryzuje się sporą zawartością białka, kwasu foliowego (wit. B9), witaminy E i cholesterolu. Zawiera też dawkę żelaza, cukru i wody.

Mleko matki (1.03) więcej...Śmietana 30% (2) więcej...Śmietana kremówka 36% (2.2) więcej...Mleko (3.1) więcej...Śmietana bez tłuszczu (3.1) więcej...Mleko 0.5% (3.2) więcej...Maślanka (3.21) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (3.3) więcej...Śmietana 12% (3.5) więcej...Mleko kozie (3.56) więcej...Ser Mascarpone (3.57) więcej...Kefir (3.6) więcej...Zsiadłe mleko (5.4) więcej...Ser philadelphia (5.9) więcej...Mleko owcze (5.98) więcej...Śmietana 18% (7) więcej...Jajecznica (9.99) więcej...Omlet (9.99) więcej...Jogurt naturalny (10.19) więcej...Jogurt grecki (10.19) więcej...Ser biały twarogowy chudy (10.45) więcej...Białko jajka (10.9) więcej...Twaróg półtłusty (11.12) więcej...Serek wiejski (twarożek) (11.12) więcej...Ricotta (11.32) więcej...Jajko (12.56) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (12.58) więcej...Jajko smażone lub sadzone (13.61) więcej...Ser topiony (14) więcej...Ser feta (14.21) więcej...Żółtko jajka (15.86) więcej...Ser amerykański (16.09) więcej...Ser kozi miękki (18.52) więcej...Ser Camembert (19.8) więcej...Ser Brie (20.75) więcej...Ser pleśniowy Blue (21.4) więcej...Ser halloumi (21.43) więcej...Ser wędzony (21.43) więcej...Ser kozi (21.58) więcej...Ser Cheddar (24.25) więcej...Ser żółty Gouda (24.94) więcej...Ser żółty Edamski (24.99) więcej...Mleko w proszku (26.32) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (26.96) więcej...Ser Mozzarella (27.5) więcej...Ser kozi twardy (30.52) więcej...Parmezan (35.75) więcej...
Zawartość białka w jajku gotowanym i innych produktach nabiałowych

Zobacz wszystkie wartości odżywcze jajka gotowanego na wykresach.

jajko gotowane - witaminy (w 100g)

  • Witamina A520 IU
  • Witamina B1 (Tiamina)0.066 mg
  • Witamina B2 (Ryboflawina)0.513 mg
  • Witamina B3 (Niacyna)0.064 mg
  • Witamina B60.121 mg
  • Witamina B9 (Kw. foliowy)0.044 mcg
  • Witamina E1.03 mg

Skład jajka gotowanego (w 100g)

  • 1.12g WĘGLOWODANY
  • 10.61g TŁUSCZE
  • 12.58g BIAŁKO
  • 0g BŁONNIK
  • 74.62g WODA

Skład energetyczny

  • 3% WĘGLOWODANY
  • 33% BIAŁKO
  • 64% TŁUSZCZ

jajko gotowane - minerały (w 100g)

  • Potas126 mg
  • Fosfor0.3 mg
  • Magnez10 mg
  • Wapń50 mg
  • Sód124 mg
  • Żelazo1.19 mg
  • Cynk0.3 mg
Kalorie155kcal
Węglowodany1.12gram
Białko12.58gram
Tłuszcze10.61gram
Cholesterol373mg

Ile białka jest w jajku gotowanym?

Jajka gotowane zawierają 12.58 g białka na 100g.
Średniej wielkości jajko gotowane (55 g) zawiera ok. 6.9 g białka.

Ile węglowodanów jest w jajkach gotowanych?

Jajka gotowane zawierają 1.12 g węglowodanów na 100g.
Średniej wielkości jajko gotowane (55 g) zawiera ok. 0.6 g węglowodanów.

Ile waży jajko gotowane?

Średniej wielkości jajko gotowane (część jadalna po obraniu) waży ok. 55g.

Ile błonnika jest w jajkach gotowanych?

0 g błonnika - jajka gotowane nie zawierają błonnika.

Ile tłuszczu ma jajko gotowane?

Jajka gotowane zawierają 10.61 g tłuszczu na 100g.
Średniej wielkości jajko gotowane (55 g) zawiera ok. 5.8355 g tłuszczy. Odpowiada to ok. 12% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Ile magnezu znajduje się w jajku gotowanym?

Jajka gotowane zawierają 10 mg magnezu na 100g.
Średniej wielkości jajko gotowane (55 g) zawiera ok. 5.5 mg magnezu. Odpowiada to ok. 1% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Jaki indeks glikemiczny ma jajko gotowane?

Jesteśmy w trakcie szukania wiarygodnych informacji na temat tego, jaki indeks glikemiczny mają jajka gotowane. Zajrzyj do nas za kilka dni.

Wykresy - jak jajko gotowane wypada na tle innych produktów nabiałowych?

Przeglądając poniższe wykresy dowiesz się jak jajko gotowane prezentuje się na tle innych produktów ze swojej kategorii. Klikając na wybrany produkt na wykresie zobaczysz dokładne porównanie.

Białko jajka (0.17) więcej...Jogurt naturalny (0.39) więcej...Jogurt grecki (0.39) więcej...Mleko 0.5% (0.5) więcej...Kefir (1.8) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (1.98) więcej...Ser biały twarogowy chudy (2.27) więcej...Maślanka (3.31) więcej...Mleko (3.46) więcej...Zsiadłe mleko (4) więcej...Mleko kozie (4.14) więcej...Twaróg półtłusty (4.3) więcej...Serek wiejski (twarożek) (4.3) więcej...Mleko matki (4.38) więcej...Mleko owcze (7) więcej...Jajko (9.51) więcej...Ricotta (10.44) więcej...Śmietana 12% (10.6) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (10.61) więcej...Jajecznica (10.98) więcej...Omlet (10.98) więcej...Śmietana 18% (14.1) więcej...Jajko smażone lub sadzone (14.84) więcej...Ser Mozzarella (17.1) więcej...Ser kozi miękki (21.08) więcej...Ser feta (21.49) więcej...Ser amerykański (23.06) więcej...Ser philadelphia (24) więcej...Ser Camembert (24.26) więcej...Ser wędzony (25) więcej...Parmezan (25) więcej...Żółtko jajka (26.54) więcej...Mleko w proszku (26.71) więcej...Ser topiony (27) więcej...Ser żółty Gouda (27.44) więcej...Ser Brie (27.68) więcej...Ser halloumi (28.57) więcej...Ser żółty Edamski (28.57) więcej...Ser pleśniowy Blue (28.74) więcej...Ser kozi (29.84) więcej...Śmietana 30% (30) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (30.99) więcej...Ser Cheddar (33.82) więcej...Ser kozi twardy (35.59) więcej...Śmietana kremówka 36% (36) więcej...Ser Mascarpone (42.86) więcej...
Zawartość tłuszczu w jajku gotowanym i innych produktach nabiałowych
Mleko matki (1.03) więcej...Śmietana 30% (2) więcej...Śmietana kremówka 36% (2.2) więcej...Mleko (3.1) więcej...Śmietana bez tłuszczu (3.1) więcej...Mleko 0.5% (3.2) więcej...Maślanka (3.21) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (3.3) więcej...Śmietana 12% (3.5) więcej...Mleko kozie (3.56) więcej...Ser Mascarpone (3.57) więcej...Kefir (3.6) więcej...Zsiadłe mleko (5.4) więcej...Ser philadelphia (5.9) więcej...Mleko owcze (5.98) więcej...Śmietana 18% (7) więcej...Jajecznica (9.99) więcej...Omlet (9.99) więcej...Jogurt naturalny (10.19) więcej...Jogurt grecki (10.19) więcej...Ser biały twarogowy chudy (10.45) więcej...Białko jajka (10.9) więcej...Twaróg półtłusty (11.12) więcej...Serek wiejski (twarożek) (11.12) więcej...Ricotta (11.32) więcej...Jajko (12.56) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (12.58) więcej...Jajko smażone lub sadzone (13.61) więcej...Ser topiony (14) więcej...Ser feta (14.21) więcej...Żółtko jajka (15.86) więcej...Ser amerykański (16.09) więcej...Ser kozi miękki (18.52) więcej...Ser Camembert (19.8) więcej...Ser Brie (20.75) więcej...Ser pleśniowy Blue (21.4) więcej...Ser halloumi (21.43) więcej...Ser wędzony (21.43) więcej...Ser kozi (21.58) więcej...Ser Cheddar (24.25) więcej...Ser żółty Gouda (24.94) więcej...Ser żółty Edamski (24.99) więcej...Mleko w proszku (26.32) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (26.96) więcej...Ser Mozzarella (27.5) więcej...Ser kozi twardy (30.52) więcej...Parmezan (35.75) więcej...
Zawartość białka w jajku gotowanym i innych produktach nabiałowych
Mleko 0.5% (36) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (50) więcej...Kefir (51) więcej...Białko jajka (52) więcej...Jogurt naturalny (59) więcej...Jogurt grecki (59) więcej...Mleko (61) więcej...Maślanka (62) więcej...Mleko kozie (69) więcej...Mleko matki (70) więcej...Śmietana bez tłuszczu (74) więcej...Ser biały twarogowy chudy (81) więcej...Zsiadłe mleko (92) więcej...Twaróg półtłusty (98) więcej...Serek wiejski (twarożek) (98) więcej...Mleko owcze (108) więcej...Śmietana 12% (136) więcej...Jajko (143) więcej...Jajecznica (149) więcej...Omlet (149) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (155) więcej...Ricotta (156) więcej...Śmietana 18% (181) więcej...Jajko smażone lub sadzone (196) więcej...Ser philadelphia (255) więcej...Ser kozi miękki (264) więcej...Ser feta (265) więcej...Ser Mozzarella (280) więcej...Śmietana 30% (292) więcej...Ser Camembert (300) więcej...Ser amerykański (307) więcej...Ser halloumi (321) więcej...Ser wędzony (321) więcej...Ser topiony (321) więcej...Żółtko jajka (322) więcej...Ser Brie (334) więcej...Śmietana kremówka 36% (347) więcej...Ser pleśniowy Blue (353) więcej...Ser żółty Gouda (356) więcej...Ser żółty Edamski (357) więcej...Ser kozi (364) więcej...Parmezan (392) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (393) więcej...Ser Cheddar (410) więcej...Ser Mascarpone (429) więcej...Ser kozi twardy (452) więcej...Mleko w proszku (496) więcej...
Zawartość kalorii w jajku gotowanym i innych produktach nabiałowych
Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Treści zawarte na tej stronie powstały na bazie informacji z oficjalnej międzynarodowej bazy danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych

Dodaj opinię

Zobacz też