Białko jajka - wartości odżywcze i witaminy

Indeks glikemiczny, węglowodany, błonnik, białko, tłuszcze i inne makroskładniki białka jajka

Kategorie | Nabiał

Charakterystyczne właściwości białka jajka

Białko jajka - wartości odżywcze, witaminy, minerały

Jakie właściwości ma białko jajka na tle innych produktów nabiałowych?

W porównaniu z innymi produktami nabiałowymi białko jajka charakteryzuje się sporą zawartością żelaza, białka, cukru i wody. Zawiera też dawkę potasu, sodu i witaminy B2.

Mleko matki (1.03) więcej...Śmietana 30% (2) więcej...Śmietana kremówka 36% (2.2) więcej...Mleko (3.1) więcej...Śmietana bez tłuszczu (3.1) więcej...Mleko 0.5% (3.2) więcej...Maślanka (3.21) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (3.3) więcej...Śmietana 12% (3.5) więcej...Mleko kozie (3.56) więcej...Ser Mascarpone (3.57) więcej...Kefir (3.6) więcej...Zsiadłe mleko (5.4) więcej...Ser philadelphia (5.9) więcej...Mleko owcze (5.98) więcej...Śmietana 18% (7) więcej...Jajecznica (9.99) więcej...Omlet (9.99) więcej...Jogurt naturalny (10.19) więcej...Jogurt grecki (10.19) więcej...Ser biały twarogowy chudy (10.45) więcej...Białko jajka (10.9) więcej...Twaróg półtłusty (11.12) więcej...Serek wiejski (twarożek) (11.12) więcej...Ricotta (11.32) więcej...Jajko (12.56) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (12.58) więcej...Jajko smażone lub sadzone (13.61) więcej...Ser topiony (14) więcej...Ser feta (14.21) więcej...Żółtko jajka (15.86) więcej...Ser amerykański (16.09) więcej...Ser kozi miękki (18.52) więcej...Ser Camembert (19.8) więcej...Ser Brie (20.75) więcej...Ser pleśniowy Blue (21.4) więcej...Ser halloumi (21.43) więcej...Ser wędzony (21.43) więcej...Ser kozi (21.58) więcej...Ser Cheddar (24.25) więcej...Ser żółty Gouda (24.94) więcej...Ser żółty Edamski (24.99) więcej...Mleko w proszku (26.32) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (26.96) więcej...Ser Mozzarella (27.5) więcej...Ser kozi twardy (30.52) więcej...Parmezan (35.75) więcej...
Zawartość białka w białku jajka i innych produktach nabiałowych

Zobacz wszystkie wartości odżywcze białka jajka na wykresach.

białko jajka - witaminy (w 100g)

  • Witamina B1 (Tiamina)0.004 mg
  • Witamina B2 (Ryboflawina)0.439 mg
  • Witamina B3 (Niacyna)0.105 mg
  • Witamina B60.005 mg
  • Witamina B9 (Kw. foliowy)0.004 mcg

Skład białka jajka (w 100g)

  • 0.73g WĘGLOWODANY
  • 0.17g TŁUSCZE
  • 10.9g BIAŁKO
  • 0g BŁONNIK
  • 87.57g WODA

Skład energetyczny

  • 6% WĘGLOWODANY
  • 91% BIAŁKO
  • 3% TŁUSZCZ

białko jajka - minerały (w 100g)

  • Potas163 mg
  • Fosfor0.09 mg
  • Magnez11 mg
  • Wapń7 mg
  • Sód166 mg
  • Żelazo0.08 mg
  • Cynk0.09 mg
Kalorie52kcal
Węglowodany0.73gram
Białko10.9gram
Tłuszcze0.17gram

Ile białka jest w białku jajka?

Białka jaj zawierają 10.9 g białka na 100g.
Średniej wielkości białko jajka (35 g) zawiera ok. 3.8 g białka.

Ile węglowodanów jest w białkach jaj?

Białka jaj zawierają 0.73 g węglowodanów na 100g.
Średniej wielkości białko jajka (35 g) zawiera ok. 0.3 g węglowodanów.

Ile waży białko jajka?

Średniej wielkości białko jajka (część jadalna po obraniu) waży ok. 35g.

Ile błonnika jest w białkach jaj?

0 g błonnika - białka jaj nie zawierają błonnika.

Ile tłuszczu ma białko jajka?

Białka jaj zawierają 0.17 g tłuszczu na 100g.
Średniej wielkości białko jajka (35 g) zawiera ok. 0.0595 g tłuszczy. Odpowiada to ok. 0% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Ile magnezu znajduje się w białku jajka?

Białka jaj zawierają 11 mg magnezu na 100g.
Średniej wielkości białko jajka (35 g) zawiera ok. 3.85 mg magnezu. Odpowiada to ok. 1% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Jaki indeks glikemiczny ma białko jajka?

Jesteśmy w trakcie szukania wiarygodnych informacji na temat tego, jaki indeks glikemiczny mają białka jaj. Zajrzyj do nas za kilka dni.

Wykresy - jak białko jajka wypada na tle innych produktów nabiałowych?

Przeglądając poniższe wykresy dowiesz się jak białko jajka prezentuje się na tle innych produktów ze swojej kategorii. Klikając na wybrany produkt na wykresie zobaczysz dokładne porównanie.

Białko jajka (0.17) więcej...Jogurt naturalny (0.39) więcej...Jogurt grecki (0.39) więcej...Mleko 0.5% (0.5) więcej...Kefir (1.8) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (1.98) więcej...Ser biały twarogowy chudy (2.27) więcej...Maślanka (3.31) więcej...Mleko (3.46) więcej...Zsiadłe mleko (4) więcej...Mleko kozie (4.14) więcej...Twaróg półtłusty (4.3) więcej...Serek wiejski (twarożek) (4.3) więcej...Mleko matki (4.38) więcej...Mleko owcze (7) więcej...Jajko (9.51) więcej...Ricotta (10.44) więcej...Śmietana 12% (10.6) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (10.61) więcej...Jajecznica (10.98) więcej...Omlet (10.98) więcej...Śmietana 18% (14.1) więcej...Jajko smażone lub sadzone (14.84) więcej...Ser Mozzarella (17.1) więcej...Ser kozi miękki (21.08) więcej...Ser feta (21.49) więcej...Ser amerykański (23.06) więcej...Ser philadelphia (24) więcej...Ser Camembert (24.26) więcej...Ser wędzony (25) więcej...Parmezan (25) więcej...Żółtko jajka (26.54) więcej...Mleko w proszku (26.71) więcej...Ser topiony (27) więcej...Ser żółty Gouda (27.44) więcej...Ser Brie (27.68) więcej...Ser halloumi (28.57) więcej...Ser żółty Edamski (28.57) więcej...Ser pleśniowy Blue (28.74) więcej...Ser kozi (29.84) więcej...Śmietana 30% (30) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (30.99) więcej...Ser Cheddar (33.82) więcej...Ser kozi twardy (35.59) więcej...Śmietana kremówka 36% (36) więcej...Ser Mascarpone (42.86) więcej...
Zawartość tłuszczu w białku jajka i innych produktach nabiałowych
Mleko matki (1.03) więcej...Śmietana 30% (2) więcej...Śmietana kremówka 36% (2.2) więcej...Mleko (3.1) więcej...Śmietana bez tłuszczu (3.1) więcej...Mleko 0.5% (3.2) więcej...Maślanka (3.21) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (3.3) więcej...Śmietana 12% (3.5) więcej...Mleko kozie (3.56) więcej...Ser Mascarpone (3.57) więcej...Kefir (3.6) więcej...Zsiadłe mleko (5.4) więcej...Ser philadelphia (5.9) więcej...Mleko owcze (5.98) więcej...Śmietana 18% (7) więcej...Jajecznica (9.99) więcej...Omlet (9.99) więcej...Jogurt naturalny (10.19) więcej...Jogurt grecki (10.19) więcej...Ser biały twarogowy chudy (10.45) więcej...Białko jajka (10.9) więcej...Twaróg półtłusty (11.12) więcej...Serek wiejski (twarożek) (11.12) więcej...Ricotta (11.32) więcej...Jajko (12.56) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (12.58) więcej...Jajko smażone lub sadzone (13.61) więcej...Ser topiony (14) więcej...Ser feta (14.21) więcej...Żółtko jajka (15.86) więcej...Ser amerykański (16.09) więcej...Ser kozi miękki (18.52) więcej...Ser Camembert (19.8) więcej...Ser Brie (20.75) więcej...Ser pleśniowy Blue (21.4) więcej...Ser halloumi (21.43) więcej...Ser wędzony (21.43) więcej...Ser kozi (21.58) więcej...Ser Cheddar (24.25) więcej...Ser żółty Gouda (24.94) więcej...Ser żółty Edamski (24.99) więcej...Mleko w proszku (26.32) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (26.96) więcej...Ser Mozzarella (27.5) więcej...Ser kozi twardy (30.52) więcej...Parmezan (35.75) więcej...
Zawartość białka w białku jajka i innych produktach nabiałowych
Mleko 0.5% (36) więcej...Mleko odtłuszczone 2% (50) więcej...Kefir (51) więcej...Białko jajka (52) więcej...Jogurt naturalny (59) więcej...Jogurt grecki (59) więcej...Mleko (61) więcej...Maślanka (62) więcej...Mleko kozie (69) więcej...Mleko matki (70) więcej...Śmietana bez tłuszczu (74) więcej...Ser biały twarogowy chudy (81) więcej...Zsiadłe mleko (92) więcej...Twaróg półtłusty (98) więcej...Serek wiejski (twarożek) (98) więcej...Mleko owcze (108) więcej...Śmietana 12% (136) więcej...Jajko (143) więcej...Jajecznica (149) więcej...Omlet (149) więcej...Jajko gotowane (na twardo lub miękko) (155) więcej...Ricotta (156) więcej...Śmietana 18% (181) więcej...Jajko smażone lub sadzone (196) więcej...Ser philadelphia (255) więcej...Ser kozi miękki (264) więcej...Ser feta (265) więcej...Ser Mozzarella (280) więcej...Śmietana 30% (292) więcej...Ser Camembert (300) więcej...Ser amerykański (307) więcej...Ser halloumi (321) więcej...Ser wędzony (321) więcej...Ser topiony (321) więcej...Żółtko jajka (322) więcej...Ser Brie (334) więcej...Śmietana kremówka 36% (347) więcej...Ser pleśniowy Blue (353) więcej...Ser żółty Gouda (356) więcej...Ser żółty Edamski (357) więcej...Ser kozi (364) więcej...Parmezan (392) więcej...Ser żółty (typu szwajcarskiego) (393) więcej...Ser Cheddar (410) więcej...Ser Mascarpone (429) więcej...Ser kozi twardy (452) więcej...Mleko w proszku (496) więcej...
Zawartość kalorii w białku jajka i innych produktach nabiałowych
Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Treści zawarte na tej stronie powstały na bazie informacji z oficjalnej międzynarodowej bazy danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych

Dodaj opinię

Zobacz też