Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej witaminy B6. 9 dostępnych produktów spożywczych.
Łosoś (filet, mięso), Miecznik (filet, mięso), Makrela wędzona, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej witamina B6.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością witamina B6 na 100g produktu.
TOP 9 zawierających najwięcej witamina B6
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością witamina B6. Na pierwszym miejscu znajduje się Łosoś (filet, mięso) - z największą zawartością witamina B6 spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Miecznik (filet, mięso) i Makrela wędzona - zawartość witamina B6 w tych jest również wysoka.
1) łosoś (0.636 mg)
2) miecznik (0.543 mg)
3) makrela wędzona (0.46 mg)
4) tuńczyk (0.455 mg)
5) halibut (0.42 mg)
6) mięso z rekina (0.4 mg)
7) makrela (0.399 mg)
8) pstrąg (0.34 mg)
9) kawior (0.32 mg)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają witamina B6. Warto zainteresować się także nimi.
- śledź (0.302 mg)
- mintaj (0.287 mg)
- łosoś wędzony (0.278 mg)
- dorsz (0.245 mg)
- karp (0.19 mg)
- filet z tilapii (0.162 mg)
- filet z anchois (0.143 mg)
- flądra (0.098 mg)
- paluszek rybny (0.078 mg)
- okoń (0.073 mg)
- węgorz (0.067 mg)
- barwena (0 mg)
Napisz komentarz