Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej witaminy B6. 9 dostępnych produktów spożywczych.

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Łosoś (filet, mięso)Miecznik (filet, mięso)Makrela wędzona

Łosoś (filet, mięso), Miecznik (filet, mięso), Makrela wędzona, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej witamina B6.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością witamina B6 na 100g produktu.

TOP 9 zawierających najwięcej witamina B6

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością witamina B6. Na pierwszym miejscu znajduje się Łosoś (filet, mięso) - z największą zawartością witamina B6 spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Miecznik (filet, mięso) i Makrela wędzona - zawartość witamina B6 w tych jest również wysoka.

1) łosoś (0.636 mg)
2) miecznik (0.543 mg)
3) makrela wędzona (0.46 mg)
4) tuńczyk (0.455 mg)
5) halibut (0.42 mg)
6) mięso z rekina (0.4 mg)
7) makrela (0.399 mg)
8) pstrąg (0.34 mg)
9) kawior (0.32 mg)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają witamina B6. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz