Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej witaminy B2. 11 dostępnych produktów spożywczych.
Kawior, Makrela wędzona, Makrela, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej witaminy B2.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością witaminy B2 na 100g produktu.
TOP 11 zawierających najwięcej witaminy B2
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością witaminy B2. Na pierwszym miejscu znajduje się Kawior - z największą zawartością witaminy B2 spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Makrela wędzona i Makrela - zawartość witaminy B2 w tych jest również wysoka.
1) kawior (0.62 mg)
2) makrela wędzona (0.412 mg)
3) makrela (0.312 mg)
4) filet z anchois (0.256 mg)
5) tuńczyk (0.251 mg)
6) śledź (0.233 mg)
7) mintaj (0.185 mg)
8) łosoś (0.155 mg)
9) paluszek rybny (0.116 mg)
10) łosoś wędzony (0.101 mg)
11) pstrąg (0.09 mg)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają witamina B2. Warto zainteresować się także nimi.
- halibut (0.08 mg)
- dorsz (0.065 mg)
- filet z tilapii (0.063 mg)
- mięso z rekina (0.062 mg)
- karp (0.055 mg)
- miecznik (0.053 mg)
- okoń (0.048 mg)
- węgorz (0.04 mg)
- flądra (0.02 mg)
- barwena (0 mg)
Napisz komentarz