Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej cholesterolu. 9 dostępnych produktów spożywczych.

Ocena: 3 na podstawie 1 głosów. | 14 grudnia
KawiorWęgorz (filet, mięso)Makrela wędzona

Kawior, Węgorz (filet, mięso), Makrela wędzona, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej cholesterolu.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością cholesterolu na 100g produktu.

TOP 9 zawierających najwięcej cholesterolu

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością cholesterolu. Na pierwszym miejscu znajduje się Kawior - z największą zawartością cholesterolu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Węgorz (filet, mięso) i Makrela wędzona - zawartość cholesterolu w tych jest również wysoka.

1) kawior (588 mg)
2) węgorz (126 mg)
3) makrela wędzona (75 mg)
4) mintaj (71 mg)
5) makrela (70 mg)
6) karp (66 mg)
7) miecznik (66 mg)
8) filet z anchois (60 mg)
9) śledź (60 mg)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają cholesterol. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz