Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej cholesterolu. 9 dostępnych produktów spożywczych.
Kawior, Węgorz (filet, mięso), Makrela wędzona, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej cholesterolu.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością cholesterolu na 100g produktu.
TOP 9 zawierających najwięcej cholesterolu
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością cholesterolu. Na pierwszym miejscu znajduje się Kawior - z największą zawartością cholesterolu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Węgorz (filet, mięso) i Makrela wędzona - zawartość cholesterolu w tych jest również wysoka.
1) kawior (588 mg)
2) węgorz (126 mg)
3) makrela wędzona (75 mg)
4) mintaj (71 mg)
5) makrela (70 mg)
6) karp (66 mg)
7) miecznik (66 mg)
8) filet z anchois (60 mg)
9) śledź (60 mg)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają cholesterol. Warto zainteresować się także nimi.
- pstrąg (59 mg)
- łosoś (55 mg)
- okoń (52 mg)
- mięso z rekina (51 mg)
- filet z tilapii (50 mg)
- halibut (46 mg)
- flądra (45 mg)
- dorsz (43 mg)
- tuńczyk (38 mg)
- paluszek rybny (28 mg)
- łosoś wędzony (23 mg)
- barwena (0 mg)
Napisz komentarz