Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej białka. 10 dostępnych produktów spożywczych.

Ocena: 3.9 na podstawie 10 głosów. | 14 grudnia
KawiorMakrela wędzonaTuńczyk

Kawior, Makrela wędzona, Tuńczyk, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej białka.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością białka na 100g produktu.

TOP 10 zawierających najwięcej białka

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością białka. Na pierwszym miejscu znajduje się Kawior - z największą zawartością białka spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Makrela wędzona i Tuńczyk - zawartość białka w tych jest również wysoka.

1) kawior (24.6 g)
2) makrela wędzona (23.85 g)
3) tuńczyk (23.33 g)
4) mięso z rekina (20.98 g)
5) łosoś (20.42 g)
6) filet z anchois (20.35 g)
7) filet z tilapii (20.08 g)
8) pstrąg (19.94 g)
9) miecznik (19.66 g)
10) mintaj (19.44 g)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają białko. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz