Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej białka. 10 dostępnych produktów spożywczych.
Kawior, Makrela wędzona, Tuńczyk, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej białka.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością białka na 100g produktu.
TOP 10 zawierających najwięcej białka
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością białka. Na pierwszym miejscu znajduje się Kawior - z największą zawartością białka spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Makrela wędzona i Tuńczyk - zawartość białka w tych jest również wysoka.
1) kawior (24.6 g)
2) makrela wędzona (23.85 g)
3) tuńczyk (23.33 g)
4) mięso z rekina (20.98 g)
5) łosoś (20.42 g)
6) filet z anchois (20.35 g)
7) filet z tilapii (20.08 g)
8) pstrąg (19.94 g)
9) miecznik (19.66 g)
10) mintaj (19.44 g)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają białko. Warto zainteresować się także nimi.
Napisz komentarz