Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej witaminy B9 (kwasu foliowego). 10 dostępnych produktów spożywczych.

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
KawiorŁosoś (filet, mięso)Tilapia (filet, mięso)

Kawior, Łosoś (filet, mięso), Tilapia (filet, mięso), te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej witaminy B9 (kwasu foliowego).

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością witaminy B9 (kwasu foliowego) na 100g produktu.

TOP 10 zawierających najwięcej witaminy B9 (kwasu foliowego)

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością witaminy B9 (kwasu foliowego). Na pierwszym miejscu znajduje się Kawior - z największą zawartością witaminy B9 (kwasu foliowego) spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Łosoś (filet, mięso) i Tilapia (filet, mięso) - zawartość witaminy B9 (kwasu foliowego) w tych jest również wysoka.

1) kawior (0.05 mg)
2) łosoś (0.026 mg)
3) filet z tilapii (0.024 mg)
4) paluszek rybny (0.024 mg)
5) karp (0.015 mg)
6) węgorz (0.015 mg)
7) pstrąg (0.011 mg)
8) śledź (0.01 mg)
9) filet z anchois (0.009 mg)
10) okoń (0.009 mg)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają witamina B9 (kwas foliowy). Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz