Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej witaminy B9 (kwasu foliowego). 10 dostępnych produktów spożywczych.
Kawior, Łosoś (filet, mięso), Tilapia (filet, mięso), te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej witaminy B9 (kwasu foliowego).
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością witaminy B9 (kwasu foliowego) na 100g produktu.
TOP 10 zawierających najwięcej witaminy B9 (kwasu foliowego)
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością witaminy B9 (kwasu foliowego). Na pierwszym miejscu znajduje się Kawior - z największą zawartością witaminy B9 (kwasu foliowego) spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Łosoś (filet, mięso) i Tilapia (filet, mięso) - zawartość witaminy B9 (kwasu foliowego) w tych jest również wysoka.
1) kawior (0.05 mg)
2) łosoś (0.026 mg)
3) filet z tilapii (0.024 mg)
4) paluszek rybny (0.024 mg)
5) karp (0.015 mg)
6) węgorz (0.015 mg)
7) pstrąg (0.011 mg)
8) śledź (0.01 mg)
9) filet z anchois (0.009 mg)
10) okoń (0.009 mg)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają witamina B9 (kwas foliowy). Warto zainteresować się także nimi.
- dorsz (0.007 mg)
- flądra (0.005 mg)
- mintaj (0.003 mg)
- mięso z rekina (0.003 mg)
- miecznik (0.002 mg)
- tuńczyk (0.002 mg)
- łosoś wędzony (0.002 mg)
- makrela wędzona (0.002 mg)
- halibut (0.001 mg)
- makrela (0.001 mg)
Napisz komentarz