TOP 11 - warzywa zawierające najwięcej tłuszczów nasyconych

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Fasola GoaOliwki

Soja, Fasola Goa, Oliwki, te trzy produkty z kategorii warzywa zawierają w sobie najwięcej tłuszczów nasyconych.

Poniżej prezentujemy listę warzyw z największą zawartością tłuszczów nasyconych na 100g produktu.

TOP 11 warzyw zawierających najwięcej tłuszczów nasyconych

To właśnie te warzywa charakteryzują się największą zawartością tłuszczów nasyconych. Na pierwszym miejscu znajduje się Soja - z największą zawartością tłuszczów nasyconych spośród wszystkich warzyw. Kolejne miejsca to Fasola Goa i Oliwki - zawartość tłuszczów nasyconych w tych warzywach jest również wysoka.

1) soja (2.82 g)
2) łust głąbigroszek (2.3 g)
3) oliwka (1.78 g)
4) soczewica zielona (0.45 g)
5) groch (0.22 g)
6) czerwona cebula (0.11 g)
7) chrzan (0.1 g)
8) szczaw (0.08 g)
9) papryka zielona (0.07 g)
10) portobello (0.07 g)
11) bób (0.06 g)

Powyższa lista warzyw to nie wszystko

Również poniżej wymienione warzywa zawierają tłuszcze nasycone. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz