TOP 11 - warzywa zawierające najwięcej tłuszczów nasyconych
Soja, Fasola Goa, Oliwki, te trzy produkty z kategorii warzywa zawierają w sobie najwięcej tłuszczów nasyconych.
Poniżej prezentujemy listę warzyw z największą zawartością tłuszczów nasyconych na 100g produktu.
TOP 11 warzyw zawierających najwięcej tłuszczów nasyconych
To właśnie te warzywa charakteryzują się największą zawartością tłuszczów nasyconych. Na pierwszym miejscu znajduje się Soja - z największą zawartością tłuszczów nasyconych spośród wszystkich warzyw. Kolejne miejsca to Fasola Goa i Oliwki - zawartość tłuszczów nasyconych w tych warzywach jest również wysoka.
1) soja (2.82 g)
2) łust głąbigroszek (2.3 g)
3) oliwka (1.78 g)
4) soczewica zielona (0.45 g)
5) groch (0.22 g)
6) czerwona cebula (0.11 g)
7) chrzan (0.1 g)
8) szczaw (0.08 g)
9) papryka zielona (0.07 g)
10) portobello (0.07 g)
11) bób (0.06 g)
Powyższa lista warzyw to nie wszystko
Również poniżej wymienione warzywa zawierają tłuszcze nasycone. Warto zainteresować się także nimi.
- pomidor koktajlowy (0.05 g)
- fasola szparagowa (0.05 g)
- kapusta pekińska (0.05 g)
- kapusta czerwona (0.04 g)
- kapusta kiszona (0.04 g)
- algi (0.01 g)
- ogórek konserwowy (0.01 g)
- czarna oliwka (0 g)
- kiełek (0 g)
- ciecierzyca (0 g)
- roszponka (0 g)
Napisz komentarz