Nasiona i orzechy, które dostarczają najwięcej potasu. 11 dostępnych produktów spożywczych.

Ocena: 1 na podstawie 1 głosów. | 14 grudnia
Pestki dyniSiemię lnianeNasiona dyni

Pestki dyni, Siemię lniane, Nasiona dyni, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej potasu.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością potasu na 100g produktu.

TOP 11 zawierających najwięcej potasu

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością potasu. Na pierwszym miejscu znajduje się Pestki dyni - z największą zawartością potasu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Siemię lniane i Nasiona dyni - zawartość potasu w tych jest również wysoka.

1) Pestki dyni (919 mg)
2) siemię lniane (813 mg)
3) nasiono dyni (809 mg)
4) mak (719 mg)
5) słonecznik (645 mg)
6) komosa ryżowa (563 mg)
7) kasztan jadalny (518 mg)
8) amarantus (508 mg)
9) gryka (460 mg)
10) chia (407 mg)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają potas. Warto zainteresować się także nimi.

    Marcin Piotrowicz
    Autdministrator tej strony:
    Marcin Piotrowicz

    Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
    Promotor zdrowego stylu odżywiania

    Napisz komentarz