Nasiona i orzechy, które dostarczają najwięcej witaminy C. 11 dostępnych produktów spożywczych.

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Kasztany jadalneNasiona dyniChia (nasiona)

Kasztany jadalne, Nasiona dyni, Chia (nasiona), te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej witaminy C.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością witaminy C na 100g produktu.

TOP 11 zawierających najwięcej witaminy C

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością witaminy C. Na pierwszym miejscu znajduje się Kasztany jadalne - z największą zawartością witaminy C spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Nasiona dyni i Chia (nasiona) - zawartość witaminy C w tych jest również wysoka.

1) kasztan jadalny (43 mg)
2) nasiono dyni (1.9 mg)
3) chia (1.6 mg)
4) słonecznik (1.4 mg)
5) mak (1 mg)
6) siemię lniane (0.6 mg)
7) Pestki dyni (0.3 mg)
8) amarantus (0 mg)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają witamina C. Warto zainteresować się także nimi.

    Marcin Piotrowicz
    Autdministrator tej strony:
    Marcin Piotrowicz

    Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
    Promotor zdrowego stylu odżywiania

    Napisz komentarz