Nasiona i orzechy, które dostarczają najwięcej witaminy C. 11 dostępnych produktów spożywczych.
Kasztany jadalne, Nasiona dyni, Chia (nasiona), te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej witaminy C.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością witaminy C na 100g produktu.
TOP 11 zawierających najwięcej witaminy C
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością witaminy C. Na pierwszym miejscu znajduje się Kasztany jadalne - z największą zawartością witaminy C spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Nasiona dyni i Chia (nasiona) - zawartość witaminy C w tych jest również wysoka.
1) kasztan jadalny (43 mg)
2) nasiono dyni (1.9 mg)
3) chia (1.6 mg)
4) słonecznik (1.4 mg)
5) mak (1 mg)
6) siemię lniane (0.6 mg)
7) Pestki dyni (0.3 mg)
8) amarantus (0 mg)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają witamina C. Warto zainteresować się także nimi.
Napisz komentarz