Produkty zawierające najwięcej witaminy B3 (niacyny). Lista 11 produktów

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
CheeriosSmażona pierś kurczaka

Cheerios, Wątróbka wieprzowa, Smażona pierś kurczaka, te trzy produkty zawierają w sobie najwięcej witaminy B3 (niacyny).

Poniżej prezentujemy listę produktów z największą zawartością witaminy B3 (niacyny) na 100g produktu.

TOP 11 produktów zawierających najwięcej witaminy B3 (niacyny)

To właśnie te produkty charakteryzują się największą zawartością witaminy B3 (niacyny). Na pierwszym miejscu znajduje się Cheerios - z największą zawartością witaminy B3 (niacyny) spośród wszystkich produktów. Kolejne miejsca to Wątróbka wieprzowa i Smażona pierś kurczaka - zawartość witaminy B3 (niacyny) w tych produktach jest również wysoka.

1) Cheerios (20.967 mg)
2) wątroba wieprzowa (16.7 mg)
3) smażona pierś kurczaka (14.782 mg)
4) filet z anchois (14.024 mg)
5) masło orzechowe (13.696 mg)
6) tuńczyk w oleju (12.4 mg)
7) garść orzeszków ziemnych (12.066 mg)
8) mięso kurczaka (10.604 mg)
9) tuńczyk w sosie własnym (10.136 mg)
10) pierś z indyka (9.924 mg)
11) pierś z kurczaka (9.908 mg)

Powyższa lista produktów to nie wszystko

Również poniżej wymienione produkty zawierają witamina B3 (niacyna). Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz