Nasiona i orzechy, które dostarczają najwięcej witaminy E. 10 dostępnych produktów spożywczych.
Słonecznik, Nasiona dyni, Siemię lniane, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej witaminy E.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością witaminy E na 100g produktu.
TOP 10 zawierających najwięcej witaminy E
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością witaminy E. Na pierwszym miejscu znajduje się Słonecznik - z największą zawartością witaminy E spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Nasiona dyni i Siemię lniane - zawartość witaminy E w tych jest również wysoka.
1) słonecznik (35.17 mg)
2) nasiono dyni (35.1 mg)
3) siemię lniane (19.95 mg)
4) komosa ryżowa (2.44 mg)
5) mak (1.77 mg)
6) chia (0.5 mg)
7) amarantus (0 mg)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają witamina E. Warto zainteresować się także nimi.
Napisz komentarz