Spaghetti, makaron (gotowany) - wartości odżywcze i witaminy

Indeks glikemiczny, węglowodany, błonnik, białko, tłuszcze i inne makroskładniki spaghetti

Kategorie | Produkty zbożowe

Charakterystyczne właściwości spaghetti

Spaghetti, makaron (gotowany) - wartości odżywcze, witaminy, minerały

Jakie właściwości ma spaghetti na tle innych produktów zbożowych?

W porównaniu z innymi produktami zbożowym spaghetti charakteryzuje się sporą zawartością błonnika, białka, wody i cynku. Zawiera też dawkę tłuszczy nasyconych, fosforu i cukru.

Makaron sojowy (0.16) więcej...Makaron ryżowy (1.79) więcej...Gnocchi (2.36) więcej...Owsianka (na wodzie) (2.37) więcej...Ryż biały (2.69) więcej...Ryż brązowy (2.74) więcej...Kasza gryczana (3.38) więcej...Kuskus (3.79) więcej...Makaron gotowany (5.15) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (5.8) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (5.82) więcej...Mąka kukurydziana (5.9) więcej...Płatki kukurydziane (6.9) więcej...Mąka ziemniaczana (6.9) więcej...Płatki ryżowe (7.1) więcej...Mąka ryżowa (7.23) więcej...Ryż basmati (8.16) więcej...Kasza manna (8.7) więcej...Mąka żytnia (9.82) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (9.91) więcej...Mąka tortowa (10.1) więcej...Mąka krupczatka (10.3) więcej...Mąka (10.33) więcej...Mąka (pszenna) (10.33) więcej...Szklanka mąki (10.33) więcej...Mąka orkiszowa (10.6) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (10.7) więcej...Makaron penne (rurki) (10.7) więcej...Makaron (11) więcej...Kasza jaglana (11.02) więcej...Musli (11.2) więcej...Makaron nitki (11.27) więcej...Płatki owsiane (11.9) więcej...Płatki orkiszowe (12) więcej...Kasza bulgur (12.29) więcej...Granola (13.67) więcej...Makaron jajeczny (14) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (14.1) więcej...Mąka gryczana (14.6) więcej...Mąka owsiana (14.66) więcej...Otręby żytnie (15) więcej...Otręby pszenne (16) więcej...Otręby owsiane (17) więcej...Mąka kokosowa (20) więcej...Soczewica czerwona (23.91) więcej...
Zawartość białka w spaghetti i innych produktach zbożowych

Zobacz wszystkie wartości odżywcze spaghetti na wykresach.

spaghetti - witaminy (w 100g)

  • Witamina B1 (Tiamina)0.02 mg
  • Witamina B2 (Ryboflawina)0.02 mg
  • Witamina B3 (Niacyna)0.4 mg
  • Witamina B60.049 mg
  • Witamina B9 (Kw. foliowy)0.007 mcg
  • Witamina E0.06 mg

Skład spaghetti (w 100g)

  • 30.86g WĘGLOWODANY
  • 0.93g TŁUSCZE
  • 5.8g BIAŁKO
  • 1.8g BŁONNIK
  • 62.13g WODA

Skład energetyczny

  • 80% WĘGLOWODANY
  • 15% BIAŁKO
  • 5% TŁUSZCZ

spaghetti - minerały (w 100g)

  • Potas44 mg
  • Fosfor7 mg
  • Magnez18 mg
  • Wapń7 mg
  • Sód1 mg
  • Żelazo0.5 mg
  • Cynk7 mg
Kalorie158kcal
Węglowodany30.86gram
Białko5.8gram
Tłuszcze0.93gram
Błonnik1.8gram

Ile białka jest w spaghetti?

Spaghetti zawiera 5.8 g białka na 100g.

Ile węglowodanów jest w spaghetti?

Spaghetti zawiera 30.86 g węglowodanów na 100g.

Ile waży spaghetti?

Jesteśmy w trakcie ważenia spaghetti. Zajrzyj do nas za kilka dni. Do tego czasu będziemy posługiwać się wartościami przyjętymi dla 100g spaghetti.

Ile błonnika jest w spaghetti?

Spaghetti zawiera w sobie 1.8 g błonnika na 100g.
100g spaghetti zawiera ok. 1.8 g błonnika. Odpowiada to ok. 6% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Ile tłuszczu ma spaghetti?

Spaghetti zawiera 0.93 g tłuszczu na 100g.
100g spaghetti zawiera ok. 0.93 g tłuszczy. Odpowiada to ok. 2% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Ile magnezu znajduje się w spaghetti?

Spaghetti zawiera 18 mg magnezu na 100g.
100g spaghetti zawiera ok. 18 mg magnezu. Odpowiada to ok. 5% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Jaki indeks glikemiczny ma spaghetti?

Jesteśmy w trakcie szukania wiarygodnych informacji na temat tego, jaki indeks glikemiczny ma spaghetti. Zajrzyj do nas za kilka dni.

Wykresy - jak spaghetti wypada na tle innych produktów zbożowych?

Przeglądając poniższe wykresy dowiesz się jak spaghetti prezentuje się na tle innych produktów ze swojej kategorii. Klikając na wybrany produkt na wykresie zobaczysz dokładne porównanie.

Makaron sojowy (0.06) więcej...Kuskus (0.16) więcej...Makaron ryżowy (0.2) więcej...Ryż biały (0.28) więcej...Mąka ziemniaczana (0.34) więcej...Kasza gryczana (0.62) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (0.93) więcej...Ryż brązowy (0.97) więcej...Mąka (0.98) więcej...Mąka (pszenna) (0.98) więcej...Szklanka mąki (0.98) więcej...Makaron gotowany (1.05) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (1.16) więcej...Mąka tortowa (1.2) więcej...Mąka orkiszowa (1.3) więcej...Kasza manna (1.3) więcej...Kasza bulgur (1.33) więcej...Mąka żytnia (1.33) więcej...Owsianka (na wodzie) (1.36) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (1.4) więcej...Makaron penne (rurki) (1.4) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (1.5) więcej...Mąka krupczatka (1.6) więcej...Makaron (1.6) więcej...Mąka gryczana (2) więcej...Soczewica czerwona (2.17) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (2.3) więcej...Płatki kukurydziane (2.5) więcej...Mąka ryżowa (2.78) więcej...Makaron nitki (2.82) więcej...Mąka kukurydziana (3) więcej...Płatki orkiszowe (3.3) więcej...Kasza jaglana (4.22) więcej...Otręby żytnie (4.3) więcej...Makaron jajeczny (4.4) więcej...Otręby pszenne (4.6) więcej...Płatki ryżowe (4.9) więcej...Gnocchi (6.24) więcej...Musli (6.7) więcej...Otręby owsiane (7) więcej...Płatki owsiane (7.2) więcej...Mąka owsiana (9.12) więcej...Mąka kokosowa (13.33) więcej...Granola (24.31) więcej...
Zawartość tłuszczu w spaghetti i innych produktach zbożowych
Makaron sojowy (0.16) więcej...Makaron ryżowy (1.79) więcej...Gnocchi (2.36) więcej...Owsianka (na wodzie) (2.37) więcej...Ryż biały (2.69) więcej...Ryż brązowy (2.74) więcej...Kasza gryczana (3.38) więcej...Kuskus (3.79) więcej...Makaron gotowany (5.15) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (5.8) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (5.82) więcej...Mąka kukurydziana (5.9) więcej...Płatki kukurydziane (6.9) więcej...Mąka ziemniaczana (6.9) więcej...Płatki ryżowe (7.1) więcej...Mąka ryżowa (7.23) więcej...Ryż basmati (8.16) więcej...Kasza manna (8.7) więcej...Mąka żytnia (9.82) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (9.91) więcej...Mąka tortowa (10.1) więcej...Mąka krupczatka (10.3) więcej...Mąka (10.33) więcej...Mąka (pszenna) (10.33) więcej...Szklanka mąki (10.33) więcej...Mąka orkiszowa (10.6) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (10.7) więcej...Makaron penne (rurki) (10.7) więcej...Makaron (11) więcej...Kasza jaglana (11.02) więcej...Musli (11.2) więcej...Makaron nitki (11.27) więcej...Płatki owsiane (11.9) więcej...Płatki orkiszowe (12) więcej...Kasza bulgur (12.29) więcej...Granola (13.67) więcej...Makaron jajeczny (14) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (14.1) więcej...Mąka gryczana (14.6) więcej...Mąka owsiana (14.66) więcej...Otręby żytnie (15) więcej...Otręby pszenne (16) więcej...Otręby owsiane (17) więcej...Mąka kokosowa (20) więcej...Soczewica czerwona (23.91) więcej...
Zawartość białka w spaghetti i innych produktach zbożowych
Owsianka (na wodzie) (11.67) więcej...Gnocchi (17.06) więcej...Kasza gryczana (19.94) więcej...Kuskus (23.22) więcej...Makaron ryżowy (24.01) więcej...Makaron gotowany (24.93) więcej...Ryż brązowy (25.58) więcej...Otręby żytnie (26) więcej...Ryż biały (28.17) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (30.86) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (31.51) więcej...Granola (53.88) więcej...Makaron nitki (54.93) więcej...Mąka kokosowa (60) więcej...Otręby pszenne (61.9) więcej...Soczewica czerwona (63.1) więcej...Musli (63.9) więcej...Płatki orkiszowe (65) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (65.4) więcej...Mąka owsiana (65.7) więcej...Otręby owsiane (66) więcej...Mąka gryczana (68.3) więcej...Płatki owsiane (69.3) więcej...Makaron jajeczny (71) więcej...Mąka krupczatka (71.6) więcej...Kasza jaglana (72.85) więcej...Mąka orkiszowa (74) więcej...Mąka tortowa (74) więcej...Kasza bulgur (75.87) więcej...Mąka (76.31) więcej...Mąka (pszenna) (76.31) więcej...Szklanka mąki (76.31) więcej...Mąka ryżowa (76.48) więcej...Mąka żytnia (76.68) więcej...Kasza manna (76.7) więcej...Makaron (77.6) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (77.72) więcej...Mąka kukurydziana (78) więcej...Płatki ryżowe (78) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (79.4) więcej...Makaron penne (rurki) (79.4) więcej...Ryż basmati (79.59) więcej...Mąka ziemniaczana (83.1) więcej...Płatki kukurydziane (83.6) więcej...Makaron sojowy (86.09) więcej...
Zawartość węglowodanów w spaghetti i innych produktach zbożowych
Owsianka (na wodzie) (68) więcej...Kasza gryczana (92) więcej...Makaron ryżowy (108) więcej...Kuskus (112) więcej...Ryż brązowy (123) więcej...Ryż biały (130) więcej...Makaron gotowany (131) więcej...Gnocchi (133) więcej...Spaghetti, makaron (gotowany) (158) więcej...Makaron gotowany pełnoziarnisty (159) więcej...Otręby pszenne (185) więcej...Otręby żytnie (205) więcej...Otręby owsiane (246) więcej...Makaron nitki (296) więcej...Płatki orkiszowe (335) więcej...Mąka kukurydziana (337) więcej...Mąka pełnoziarnista (pszenna) (339) więcej...Kasza bulgur (342) więcej...Mąka krupczatka (342) więcej...Mąka tortowa (343) więcej...Ryż basmati (347) więcej...Mąka gryczana (347) więcej...Kasza manna (348) więcej...Makaron sojowy (351) więcej...Kasza jęczmienna (pęczak) (352) więcej...Mąka orkiszowa (357) więcej...Mąka żytnia (357) więcej...Mąka ziemniaczana (357) więcej...Soczewica czerwona (358) więcej...Mąka ryżowa (363) więcej...Płatki kukurydziane (363) więcej...Mąka (364) więcej...Mąka (pszenna) (364) więcej...Makaron (364) więcej...Szklanka mąki (364) więcej...Płatki owsiane (366) więcej...Lasagne, lazania (makaron) (367) więcej...Makaron penne (rurki) (367) więcej...Kasza jaglana (378) więcej...Musli (378) więcej...Makaron jajeczny (384) więcej...Płatki ryżowe (391) więcej...Mąka kokosowa (400) więcej...Mąka owsiana (404) więcej...Granola (489) więcej...
Zawartość kalorii w spaghetti i innych produktach zbożowych

spaghetti - powiązane produkty

  • Spaghetti po bolońsku Winiary84 kcal/100g
  • Spaghetti z pomidorami i łagodną mozzarellą NUTRICIA80 kcal/100g
  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą Hipp68 kcal/100g
  • Cooked spaghetti27 kcal/100g
  • Spaghetti bolognese z mięsem (sos)89 kcal/100g
  • Spaghetti squash 31 kcal/100g
Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Treści zawarte na tej stronie powstały na bazie informacji z oficjalnej międzynarodowej bazy danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych

Dodaj opinię

Zobacz też