Ryba smażona - wartości odżywcze i witaminy

Indeks glikemiczny, węglowodany, błonnik, białko, tłuszcze i inne makroskładniki smażonej ryby

Kategorie | Produkty smażone

Charakterystyczne właściwości smażonej ryby

Ryba smażona - wartości odżywcze, witaminy, minerały

Jakie właściwości ma ryba smażona na tle innych produkty smażone?

W porównaniu z innymi produkty smażone ryba smażona charakteryzuje się sporą zawartością . Zawiera też dawkę .

Zobacz wszystkie wartości odżywcze smażonej ryby na wykresach.

ryba smażona - witaminy (w 100g)

  • Witamina B1 (Tiamina)0.14 mg
  • Witamina B2 (Ryboflawina)0.163 mg
  • Witamina B3 (Niacyna)4.997 mg
  • Witamina B60.298 mg
  • Witamina B9 (Kw. foliowy)0.025 mcg
  • Witamina E1.56 mg
  • Witamina K0.012 mg

Skład smażonej ryby (w 100g)

  • 9.85g WĘGLOWODANY
  • 13.37g TŁUSCZE
  • 18.46g BIAŁKO
  • 0.6g BŁONNIK
  • 57.35g WODA

Skład energetyczny

  • 17% WĘGLOWODANY
  • 32% BIAŁKO
  • 52% TŁUSZCZ

ryba smażona - minerały (w 100g)

  • Potas304 mg
  • Magnez27 mg
  • Wapń38 mg
  • Sód406 mg
  • Żelazo1.15 mg
Kalorie237kcal
Węglowodany9.85gram
Białko18.46gram
Tłuszcze13.37gram
Błonnik0.6gram
Cholesterol76mg

Ile białka jest w rybie smażonej?

Ryby smażone zawierają 18.46 g białka na 100g.
Średniej wielkości ryba smażona (95 g) zawiera ok. 17.5 g białka.

Ile węglowodanów jest w rybach smażonych?

Ryby smażone zawierają 9.85 g węglowodanów na 100g.
Średniej wielkości ryba smażona (95 g) zawiera ok. 9.4 g węglowodanów.

Ile waży ryba smażona?

Średniej wielkości ryba smażona (część jadalna po obraniu) waży ok. 95g.

Ile błonnika jest w rybach smażonych?

Ryby smażone zawierają w sobie 0.6 g błonnika na 100g.
Średniej wielkości ryba smażona (95 g) zawiera ok. 0.6 g błonnika. Odpowiada to ok. 2% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Ile tłuszczu ma ryba smażona?

Ryby smażone zawierają 13.37 g tłuszczu na 100g.
Średniej wielkości ryba smażona (95 g) zawiera ok. 12.7015 g tłuszczy. Odpowiada to ok. 25% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Ile magnezu znajduje się w rybie smażonej?

Ryby smażone zawierają 27 mg magnezu na 100g.
Średniej wielkości ryba smażona (95 g) zawiera ok. 25.65 mg magnezu. Odpowiada to ok. 6% dziennego zapotrzebowania dla dorosłego człowieka. ?

Jaki indeks glikemiczny ma ryba smażona?

Jesteśmy w trakcie szukania wiarygodnych informacji na temat tego, jaki indeks glikemiczny mają ryby smażone. Zajrzyj do nas za kilka dni.

Wykresy - jak ryba smażona wypada na tle innych produkty smażone?

Przeglądając poniższe wykresy dowiesz się jak ryba smażona prezentuje się na tle innych produktów ze swojej kategorii. Klikając na wybrany produkt na wykresie zobaczysz dokładne porównanie.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Treści zawarte na tej stronie powstały na bazie informacji z oficjalnej międzynarodowej bazy danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych

Dodaj opinię

Zobacz też