TOP 11 - warzywa zawierające najwięcej witaminy B1

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Czarna fasola

Soczewica zielona, Czarna fasola, Groch, te trzy produkty z kategorii warzywa zawierają w sobie najwięcej witaminy B1.

Poniżej prezentujemy listę warzyw z największą zawartością witaminy B1 na 100g produktu.

TOP 11 warzyw zawierających najwięcej witaminy B1

To właśnie te warzywa charakteryzują się największą zawartością witaminy B1. Na pierwszym miejscu znajduje się Soczewica zielona - z największą zawartością witaminy B1 spośród wszystkich warzyw. Kolejne miejsca to Czarna fasola i Groch - zawartość witaminy B1 w tych warzywach jest również wysoka.

1) soczewica zielona (1.07 mg)
2) czarna fasola (0.9 mg)
3) groch (0.77 mg)
4) czerwona fasola (0.713 mg)
5) soja (0.69 mg)
6) fasola Fava (0.555 mg)
7) fasola limeńska (0.507 mg)
8) ciecierzyca (0.477 mg)
9) groszek (0.266 mg)
10) piżmian (0.2 mg)
11) główka czosnku (0.2 mg)

Powyższa lista warzyw to nie wszystko

Również poniżej wymienione warzywa zawierają witamina B1. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz