TOP 11 - warzywa zawierające najwięcej węglowodanów

Ocena: 5 na podstawie 1 głosów. | 14 grudnia
Fasola limeńska (półksiężycowata)CiecierzycaFasola czerwona

Fasola limeńska (półksiężycowata), Ciecierzyca, Fasola czerwona, te trzy produkty z kategorii warzywa zawierają w sobie najwięcej węglowodanów.

Poniżej prezentujemy listę warzyw z największą zawartością węglowodanów na 100g produktu.

TOP 11 warzyw zawierających najwięcej węglowodanów

To właśnie te warzywa charakteryzują się największą zawartością węglowodanów. Na pierwszym miejscu znajduje się Fasola limeńska (półksiężycowata) - z największą zawartością węglowodanów spośród wszystkich warzyw. Kolejne miejsca to Ciecierzyca i Fasola czerwona - zawartość węglowodanów w tych warzywach jest również wysoka.

1) fasola limeńska (63.38 g)
2) ciecierzyca (62.95 g)
3) czerwona fasola (62.55 g)
4) czarna fasola (62.36 g)
5) groch (60.2 g)
6) fasola Fava (58.59 g)
7) soczewica zielona (48.6 g)
8) maniok (38.06 g)
9) główka czosnku (33.06 g)
10) pochrzyn (27.88 g)
11) Pomidory suszone (23.33 g)

Powyższa lista warzyw to nie wszystko

Również poniżej wymienione warzywa zawierają węglowodany. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz