TOP 11 - warzywa zawierające najwięcej węglowodanów

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Fasola limeńska (półksiężycowata) Fasola Fava Maniok

Fasola limeńska (półksiężycowata), Fasola Fava, Maniok, te trzy produkty z kategorii warzywa zawierają w sobie najwięcej węglowodanów.

Poniżej prezentujemy listę warzyw z największą zawartością węglowodanów na 100g produktu.

TOP 11 warzyw zawierających najwięcej węglowodanów

To właśnie te warzywa charakteryzują się największą zawartością węglowodanów. Na pierwszym miejscu znajduje się Fasola limeńska (półksiężycowata) - z największą zawartością węglowodanów spośród wszystkich warzyw. Kolejne miejsca to Fasola Fava i Maniok - zawartość węglowodanów w tych warzywach jest również wysoka.

1) fasola limeńska (63.38 g)
2) fasola Fava (58.59 g)
3) maniok (38.06 g)
4) pochrzyn (27.88 g)
5) batat (20.12 g)
6) kukurydza (18.7 g)
7) kozibród (18.6 g)
8) pasternak (17.99 g)
9) ziemniak (17.49 g)
10) korzeń lotosu (17.23 g)
11) szalotka (16.8 g)

Powyższa lista warzyw to nie wszystko

Również poniżej wymienione warzywa zawierają węglowodany. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Opiekun tej strony:
Marcin Piotrowicz

Redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Zamknij