TOP 9 - warzywa zawierające najwięcej wapnia

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Kapusta pastewna (głąbiasta)Czosnek

Soja, Kapusta pastewna (głąbiasta), Czosnek, te trzy produkty z kategorii warzywa zawierają w sobie najwięcej wapnia.

Poniżej prezentujemy listę warzyw z największą zawartością wapnia na 100g produktu.

TOP 9 warzyw zawierających najwięcej wapnia

To właśnie te warzywa charakteryzują się największą zawartością wapnia. Na pierwszym miejscu znajduje się Soja - z największą zawartością wapnia spośród wszystkich warzyw. Kolejne miejsca to Kapusta pastewna (głąbiasta) i Czosnek - zawartość wapnia w tych warzywach jest również wysoka.

1) soja (240 mg)
2) kapusta pastewna (232 mg)
3) główka czosnku (181 mg)
4) rukola (160 mg)
5) jarmuż (150 mg)
6) czarna fasola (123 mg)
7) rukiew wodna (120 mg)
8) kapusta sitowata (115 mg)
9) czerwona fasola (113 mg)

Powyższa lista warzyw to nie wszystko

Również poniżej wymienione warzywa zawierają wapń. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz