TOP 10 - warzywa zawierające najwięcej tłuszczu



Łust głąbigroszek, Fasola Fava, Kukurydza, te trzy produkty z kategorii warzywa zawierają w sobie najwięcej tłuszczu.
Poniżej prezentujemy listę warzyw z największą zawartością tłuszczu na 100g produktu.
TOP 10 warzyw zawierających najwięcej tłuszczu
To właśnie te warzywa charakteryzują się największą zawartością tłuszczu. Na pierwszym miejscu znajduje się Łust głąbigroszek - z największą zawartością tłuszczu spośród wszystkich warzyw. Kolejne miejsca to Fasola Fava i Kukurydza - zawartość tłuszczu w tych warzywach jest również wysoka.
1) łust głąbigroszek (16 g)
2) fasola Fava (1.53 g)
3) kukurydza (1.35 g)
4) jarmuż (0.93 g)
5) fasola limeńska (0.69 g)
6) rukola (0.66 g)
7) kapusta pastewna (0.61 g)
8) rapini (0.49 g)
9) kapusta sitowata (0.42 g)
10) groszek (0.4 g)
Powyższa lista warzyw to nie wszystko
Również poniżej wymienione warzywa zawierają tłuszcze. Warto zainteresować się także nimi.
- szpinak (0.39 g)
- brokuł (0.37 g)
- cukinia (0.32 g)
- brukselka (0.3 g)
- pasternak (0.3 g)
- pęd bambusa (0.3 g)
- wyćwiklin biały (0.3 g)
- por (0.3 g)
- papryka (0.3 g)
- maniok (0.28 g)
- kalafior (0.28 g)
- cykoria sałatowa (0.25 g)
- marchewka (0.24 g)
- bulwa kopru (0.2 g)
- boćwina (0.2 g)
- pomidor (0.2 g)
- kapusta chińska (0.2 g)
- moringa (0.2 g)
- rabarbar (0.2 g)
- kozibród (0.2 g)
- endywia (0.2 g)
- bakłażan (0.19 g)
- burak (0.17 g)
- gorzki melon (0.17 g)
- pochrzyn (0.17 g)
- sałata (0.15 g)
- szparag (0.12 g)
- ogórek (0.11 g)
- cebula (0.1 g)
- dynia piżmowa (0.1 g)
- kapusta (0.1 g)
- kalarepa (0.1 g)
- ziemniak (0.1 g)
- dynia (0.1 g)
- portulaka (0.1 g)