Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej węglowodanów. 11 dostępnych produktów spożywczych.
Paluszki rybne, Kawior, Mintaj (filet, mięso), te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej węglowodanów.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością węglowodanów na 100g produktu.
TOP 11 zawierających najwięcej węglowodanów
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością węglowodanów. Na pierwszym miejscu znajduje się Paluszki rybne - z największą zawartością węglowodanów spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Kawior i Mintaj (filet, mięso) - zawartość węglowodanów w tych jest również wysoka.
1) paluszek rybny (21.66 g)
2) kawior (4 g)
3) mintaj (0 g)
4) filet z anchois (0 g)
5) mięso z rekina (0 g)
6) karp (0 g)
7) miecznik (0 g)
8) tuńczyk (0 g)
9) dorsz (0 g)
10) łosoś (0 g)
11) węgorz (0 g)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają węglowodany. Warto zainteresować się także nimi.
- pstrąg (0 g)
- flądra (0 g)
- filet z tilapii (0 g)
- halibut (0 g)
- barwena (0 g)
- śledź (0 g)
- łosoś wędzony (0 g)
- makrela (0 g)
- makrela wędzona (0 g)
- okoń (0 g)
Napisz komentarz