Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej węglowodanów. 11 dostępnych produktów spożywczych.

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Surimi (paluszki) Kawior

Surimi (paluszki), Algi, Kawior, te trzy produkty z kategorii ryby i owoce morza zawierają w sobie najwięcej węglowodanów.

Poniżej prezentujemy listę ryb i owoców morza z największą zawartością węglowodanów na 100g produktu.

TOP 11 ryb i owoców morza zawierających najwięcej węglowodanów

To właśnie te ryby i owoce morza charakteryzują się największą zawartością węglowodanów. Na pierwszym miejscu znajduje się Surimi (paluszki) - z największą zawartością węglowodanów spośród wszystkich ryb i owoców morza. Kolejne miejsca to Algi i Kawior - zawartość węglowodanów w tych rybach i owocach morza jest również wysoka.

1) paluszek surimi (6.85 g)
2) algi (6.8 g)
3) kawior (4 g)
4) Kalmary (3.08 g)
5) ostryga (2.72 g)
6) ośmiornica (2.2 g)
7) filet z tilapii (0 g)
8) filet z anchois (0 g)
9) mięso z rekina (0 g)
10) krewetka (0 g)
11) karp (0 g)

Powyższa lista ryb i owoców morza to nie wszystko

Również poniżej wymienione ryby i owoce morza zawierają węglowodany. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Opiekun tej strony:
Marcin Piotrowicz

Redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Zamknij