Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej węglowodanów. 11 dostępnych produktów spożywczych.

Ocena: 5 na podstawie 1 głosów. | 14 grudnia
Surimi (paluszki) Kawior Kalmary

Surimi (paluszki), Kawior, Kalmary, te trzy produkty z kategorii ryby i owoce morza zawierają w sobie najwięcej węglowodanów.

Poniżej prezentujemy listę ryb i owoców morza z największą zawartością węglowodanów na 100g produktu.

TOP 11 ryb i owoców morza zawierających najwięcej węglowodanów

To właśnie te ryby i owoce morza charakteryzują się największą zawartością węglowodanów. Na pierwszym miejscu znajduje się Surimi (paluszki) - z największą zawartością węglowodanów spośród wszystkich ryb i owoców morza. Kolejne miejsca to Kawior i Kalmary - zawartość węglowodanów w tych rybach i owocach morza jest również wysoka.

1) paluszek surimi (6.85 g)
2) kawior (4 g)
3) Kalmary (3.08 g)
4) ostryga (2.72 g)
5) ośmiornica (2.2 g)
6) filet z tilapii (0 g)
7) filet z anchois (0 g)
8) mięso z rekina (0 g)
9) krewetka (0 g)
10) karp (0 g)
11) miecznik (0 g)

Powyższa lista ryb i owoców morza to nie wszystko

Również poniżej wymienione ryby i owoce morza zawierają węglowodany. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Opiekun tej strony:
Marcin Piotrowicz

Redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Zamknij