Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej tłuszczu. 12 dostępnych produktów spożywczych.

Ocena: 2 na podstawie 1 głosów. | 14 grudnia
KawiorMakrela wędzonaPaluszki rybne

Kawior, Makrela wędzona, Paluszki rybne, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej tłuszczu.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością tłuszczu na 100g produktu.

TOP 12 zawierających najwięcej tłuszczu

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością tłuszczu. Na pierwszym miejscu znajduje się Kawior - z największą zawartością tłuszczu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Makrela wędzona i Paluszki rybne - zawartość tłuszczu w tych jest również wysoka.

1) kawior (17.9 g)
2) makrela wędzona (17.81 g)
3) paluszek rybny (16.23 g)
4) makrela (13.89 g)
5) halibut (13.84 g)
6) łosoś (13.42 g)
7) węgorz (11.66 g)
8) śledź (9.04 g)
9) miecznik (6.65 g)
10) pstrąg (6.18 g)
11) karp (5.6 g)
12) tuńczyk (4.9 g)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają tłuszcze. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz