Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej tłuszczu. 12 dostępnych produktów spożywczych.
Kawior, Makrela wędzona, Paluszki rybne, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej tłuszczu.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością tłuszczu na 100g produktu.
TOP 12 zawierających najwięcej tłuszczu
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością tłuszczu. Na pierwszym miejscu znajduje się Kawior - z największą zawartością tłuszczu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Makrela wędzona i Paluszki rybne - zawartość tłuszczu w tych jest również wysoka.
1) kawior (17.9 g)
2) makrela wędzona (17.81 g)
3) paluszek rybny (16.23 g)
4) makrela (13.89 g)
5) halibut (13.84 g)
6) łosoś (13.42 g)
7) węgorz (11.66 g)
8) śledź (9.04 g)
9) miecznik (6.65 g)
10) pstrąg (6.18 g)
11) karp (5.6 g)
12) tuńczyk (4.9 g)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają tłuszcze. Warto zainteresować się także nimi.
- filet z anchois (4.84 g)
- mięso z rekina (4.51 g)
- łosoś wędzony (4.32 g)
- barwena (3.79 g)
- flądra (1.93 g)
- filet z tilapii (1.7 g)
- okoń (1.54 g)
- mintaj (0.98 g)
- dorsz (0.67 g)
Napisz komentarz