Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej sódu. 12 dostępnych produktów spożywczych.

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
KawiorŁosoś wędzonyPaluszki rybne

Kawior, Łosoś wędzony, Paluszki rybne, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej sódu.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością sódu na 100g produktu.

TOP 12 zawierających najwięcej sódu

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością sódu. Na pierwszym miejscu znajduje się Kawior - z największą zawartością sódu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Łosoś wędzony i Paluszki rybne - zawartość sódu w tych jest również wysoka.

1) kawior (1500 g)
2) łosoś wędzony (672 g)
3) paluszek rybny (402 g)
4) flądra (296 g)
5) okoń (287 g)
6) filet z anchois (104 g)
7) śledź (90 g)
8) makrela (90 g)
9) mintaj (86 g)
10) makrela wędzona (83 g)
11) miecznik (81 g)
12) halibut (80 g)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają sód. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz