Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej magnezu. 10 dostępnych produktów spożywczych.
Kawior, Makrela wędzona, Makrela, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej magnezu.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością magnezu na 100g produktu.
TOP 10 zawierających najwięcej magnezu
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością magnezu. Na pierwszym miejscu znajduje się Kawior - z największą zawartością magnezu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Makrela wędzona i Makrela - zawartość magnezu w tych jest również wysoka.
1) kawior (300 mg)
2) makrela wędzona (97 mg)
3) makrela (76 mg)
4) mintaj (67 mg)
5) tuńczyk (50 mg)
6) mięso z rekina (49 mg)
7) filet z anchois (41 mg)
8) dorsz (32 mg)
9) śledź (32 mg)
10) karp (29 mg)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają magnez. Warto zainteresować się także nimi.
- miecznik (29 mg)
- łosoś (27 mg)
- filet z tilapii (27 mg)
- halibut (26 mg)
- pstrąg (25 mg)
- paluszek rybny (25 mg)
- okoń (23 mg)
- węgorz (20 mg)
- flądra (18 mg)
- łosoś wędzony (18 mg)
- barwena (0 mg)
Napisz komentarz