Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej magnezu. 10 dostępnych produktów spożywczych.

Ocena: 3 na podstawie 1 głosów. | 14 grudnia
KawiorMakrela wędzonaMakrela

Kawior, Makrela wędzona, Makrela, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej magnezu.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością magnezu na 100g produktu.

TOP 10 zawierających najwięcej magnezu

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością magnezu. Na pierwszym miejscu znajduje się Kawior - z największą zawartością magnezu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Makrela wędzona i Makrela - zawartość magnezu w tych jest również wysoka.

1) kawior (300 mg)
2) makrela wędzona (97 mg)
3) makrela (76 mg)
4) mintaj (67 mg)
5) tuńczyk (50 mg)
6) mięso z rekina (49 mg)
7) filet z anchois (41 mg)
8) dorsz (32 mg)
9) śledź (32 mg)
10) karp (29 mg)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają magnez. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz