Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej błonnika. 10 dostępnych produktów spożywczych.

Ocena: 1 na podstawie 2 głosów. | 14 grudnia
Paluszki rybneMintaj (filet, mięso)Anchois

Paluszki rybne, Mintaj (filet, mięso), Anchois, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej błonnika.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością błonnika na 100g produktu.

TOP 10 zawierających najwięcej błonnika

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością błonnika. Na pierwszym miejscu znajduje się Paluszki rybne - z największą zawartością błonnika spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Mintaj (filet, mięso) i Anchois - zawartość błonnika w tych jest również wysoka.

1) paluszek rybny (1.5 g)
2) mintaj (0 g)
3) filet z anchois (0 g)
4) mięso z rekina (0 g)
5) karp (0 g)
6) miecznik (0 g)
7) kawior (0 g)
8) tuńczyk (0 g)
9) dorsz (0 g)
10) łosoś (0 g)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają błonnik. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz