Ryby i owoce morza, które dostarczają najwięcej błonnika. 10 dostępnych produktów spożywczych.
Paluszki rybne, Mintaj (filet, mięso), Anchois, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej błonnika.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością błonnika na 100g produktu.
TOP 10 zawierających najwięcej błonnika
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością błonnika. Na pierwszym miejscu znajduje się Paluszki rybne - z największą zawartością błonnika spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Mintaj (filet, mięso) i Anchois - zawartość błonnika w tych jest również wysoka.
1) paluszek rybny (1.5 g)
2) mintaj (0 g)
3) filet z anchois (0 g)
4) mięso z rekina (0 g)
5) karp (0 g)
6) miecznik (0 g)
7) kawior (0 g)
8) tuńczyk (0 g)
9) dorsz (0 g)
10) łosoś (0 g)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają błonnik. Warto zainteresować się także nimi.
- węgorz (0 g)
- pstrąg (0 g)
- flądra (0 g)
- filet z tilapii (0 g)
- halibut (0 g)
- barwena (0 g)
- śledź (0 g)
- łosoś wędzony (0 g)
- makrela (0 g)
- makrela wędzona (0 g)
- okoń (0 g)
Napisz komentarz