Jakie przyprawy i zioła mają najwięcej witaminy E. Ranking TOP 10
Płatki migdałowe, Oregano, Majonez, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej witaminy E.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością witaminy E na 100g produktu.
TOP 10 zawierających najwięcej witaminy E
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością witaminy E. Na pierwszym miejscu znajduje się Płatki migdałowe - z największą zawartością witaminy E spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Oregano i Majonez - zawartość witaminy E w tych jest również wysoka.
1) płatki migdałowe (23.75 mg)
2) oregano (18.86 mg)
3) majonez (3.28 mg)
4) kurkuma (3.1 mg)
5) kolendra (2.5 mg)
6) cynamon (2.3 mg)
7) majeranek (1.69 mg)
8) ketchup (1.46 mg)
9) sos pomidorowy (1.44 mg)
10) bazylia (0.8 mg)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają witamina E. Warto zainteresować się także nimi.
- pietruszka (0.75 mg)
- łopian (0.38 mg)
- musztarda (0.36 mg)
- korzeń imbiru (0.26 mg)
- sezam (0.25 mg)
- kakao (0.1 mg)
- sos sojowy (0 mg)
- kostka rosołowa (0 mg)
- sól (0 mg)
Napisz komentarz