Jakie przyprawy i zioła mają najwięcej witaminy E. Ranking TOP 10

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Płatki migdałoweOreganoMajonez

Płatki migdałowe, Oregano, Majonez, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej witaminy E.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością witaminy E na 100g produktu.

TOP 10 zawierających najwięcej witaminy E

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością witaminy E. Na pierwszym miejscu znajduje się Płatki migdałowe - z największą zawartością witaminy E spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Oregano i Majonez - zawartość witaminy E w tych jest również wysoka.

1) płatki migdałowe (23.75 mg)
2) oregano (18.86 mg)
3) majonez (3.28 mg)
4) kurkuma (3.1 mg)
5) kolendra (2.5 mg)
6) cynamon (2.3 mg)
7) majeranek (1.69 mg)
8) ketchup (1.46 mg)
9) sos pomidorowy (1.44 mg)
10) bazylia (0.8 mg)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają witamina E. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz