Jakie przyprawy i zioła mają najwięcej witaminy A. Ranking TOP 10

Ocena: 5 na podstawie 1 głosów. | 14 grudnia
Pietruszka (natka)MajeranekKoper

Pietruszka (natka), Majeranek, Koper, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej witaminy A.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością witaminy A na 100g produktu.

TOP 10 zawierających najwięcej witaminy A

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością witaminy A. Na pierwszym miejscu znajduje się Pietruszka (natka) - z największą zawartością witaminy A spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Majeranek i Koper - zawartość witaminy A w tych jest również wysoka.

1) pietruszka (8424 IU)
2) majeranek (8068 IU)
3) koper (7718 IU)
4) oregano (6903 IU)
5) kolendra (6748 IU)
6) trybula (5850 IU)
7) cząber (5310 IU)
8) bazylia (5275 IU)
9) ogórecznik (4200 IU)
10) estragon (4200 IU)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają witamina A. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz