Jakie przyprawy i zioła mają najwięcej węglowodanów. Ranking TOP 11

Ocena: 5 na podstawie 1 głosów. | 14 grudnia
Cząber Kurkuma Oregano

Cząber, Kurkuma, Oregano, te trzy produkty z kategorii przyprawy i zioła zawierają w sobie najwięcej węglowodanów.

Poniżej prezentujemy listę przypraw i ziół z największą zawartością węglowodanów na 100g produktu.

TOP 11 przypraw i ziół zawierających najwięcej węglowodanów

To właśnie te przyprawy i zioła charakteryzują się największą zawartością węglowodanów. Na pierwszym miejscu znajduje się Cząber - z największą zawartością węglowodanów spośród wszystkich przypraw i ziół. Kolejne miejsca to Kurkuma i Oregano - zawartość węglowodanów w tych przyprawach i ziołach jest również wysoka.

1) cząber (68.73 g)
2) kurkuma (64.9 g)
3) oregano (64.43 g)
4) szałwia (60.73 g)
5) majeranek (60.56 g)
6) kakao (57.9 g)
7) estragon (50.22 g)
8) trybula (49.1 g)
9) główka czosnku (33.06 g)
10) ketchup (27.4 g)
11) trawa cytrynowa (25.31 g)

Powyższa lista przypraw i ziół to nie wszystko

Również poniżej wymienione przyprawy i zioła zawierają węglowodany. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Opiekun tej strony:
Marcin Piotrowicz

Redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Zamknij