Produkty zawierające najwięcej witaminy B2. Lista 9 produktów
Wątróbka wieprzowa, Wątróbka z indyka, Płatki ryżowe, te trzy produkty zawierają w sobie najwięcej witaminy B2.
Poniżej prezentujemy listę produktów z największą zawartością witaminy B2 na 100g produktu.
TOP 9 produktów zawierających najwięcej witaminy B2
To właśnie te produkty charakteryzują się największą zawartością witaminy B2. Na pierwszym miejscu znajduje się Wątróbka wieprzowa - z największą zawartością witaminy B2 spośród wszystkich produktów. Kolejne miejsca to Wątróbka z indyka i Płatki ryżowe - zawartość witaminy B2 w tych produktach jest również wysoka.
1) wątroba wieprzowa (2.98 mg)
2) wątróbka z indyka (2.6 mg)
3) Płatki ryżowe (2.2 mg)
4) wątróbka drobiowa (1.778 mg)
5) pierś z gęsi (1.523 mg)
6) estragon (1.339 mg)
7) syrop klonowy (1.27 mg)
8) mleko w proszku (1.205 mg)
9) ser kozi (1.19 mg)
Powyższa lista produktów to nie wszystko
Również poniżej wymienione produkty zawierają witamina B2. Warto zainteresować się także nimi.
- migdał (1.138 mg)
- dróżdż (1.058 mg)
- masło migdałowe (0.939 mg)
- brukselka (0.9 mg)
- wątróbka z gęsi (0.892 mg)
- ser feta (0.844 mg)
- Podroby drobiowe (0.808 mg)
- płatki migdałowe (0.711 mg)
- pasztet (0.707 mg)
- trybula (0.68 mg)
- ser kozi (0.676 mg)
- kawior (0.62 mg)
- portobello (0.599 mg)
- seler naciowy (0.57 mg)
- paluszek (0.553 mg)
- pasztet (0.55 mg)
- żółtko jajka (0.528 mg)
- ser Brie (0.52 mg)
- jajko gotowane (0.513 mg)
- jajko sadzone (0.495 mg)
- ser Camembert (0.488 mg)
- tahini (0.473 mg)
- tymianek (0.471 mg)
- cząber (0.471 mg)
- karob (0.461 mg)
- jajko (0.457 mg)
- groszek ptysiowy (0.452 mg)
- soczewica zielona (0.45 mg)
- białko jajka (0.439 mg)
- cheddar (0.434 mg)
- gryka (0.425 mg)
- ser amerykański (0.425 mg)
- grzanka (0.421 mg)
- makrela wędzona (0.412 mg)
- Kalmary (0.412 mg)
- serek Danio (0.405 mg)
Napisz komentarz