Produkty zawierające najwięcej witaminy B2. Lista 9 produktów

Ocena: 5 na podstawie 1 głosów. | 14 grudnia

Wątróbka wieprzowa, Wątróbka z indyka, Płatki ryżowe, te trzy produkty zawierają w sobie najwięcej witaminy B2.

Poniżej prezentujemy listę produktów z największą zawartością witaminy B2 na 100g produktu.

TOP 9 produktów zawierających najwięcej witaminy B2

To właśnie te produkty charakteryzują się największą zawartością witaminy B2. Na pierwszym miejscu znajduje się Wątróbka wieprzowa - z największą zawartością witaminy B2 spośród wszystkich produktów. Kolejne miejsca to Wątróbka z indyka i Płatki ryżowe - zawartość witaminy B2 w tych produktach jest również wysoka.

1) wątroba wieprzowa (2.98 mg)
2) wątróbka z indyka (2.6 mg)
3) Płatki ryżowe (2.2 mg)
4) wątróbka drobiowa (1.778 mg)
5) pierś z gęsi (1.523 mg)
6) estragon (1.339 mg)
7) syrop klonowy (1.27 mg)
8) mleko w proszku (1.205 mg)
9) ser kozi (1.19 mg)

Powyższa lista produktów to nie wszystko

Również poniżej wymienione produkty zawierają witamina B2. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz