Które owoce zawierają najwięcej sódu. Wybraliśmy 9 produktów
Melon miodowy, Pigwica, Kumkwat, te trzy produkty z kategorii owoce zawierają w sobie najwięcej sódu.
Poniżej prezentujemy listę owoców z największą zawartością sódu na 100g produktu.
TOP 9 owoców zawierających najwięcej sódu
To właśnie te owoce charakteryzują się największą zawartością sódu. Na pierwszym miejscu znajduje się Melon miodowy - z największą zawartością sódu spośród wszystkich owoców. Kolejne miejsca to Pigwica i Kumkwat - zawartość sódu w tych owocach jest również wysoka.
1) melon miodowy (18 g)
2) pigwica (12 g)
3) kumkwat (10 g)
4) morwa (10 g)
5) papaja (8 g)
6) awokado (7 g)
7) acerola (7 g)
8) mangostan (7 g)
9) czerymoja (7 g)
Powyższa lista owoców to nie wszystko
Również poniżej wymienione owoce zawierają sód. Warto zainteresować się także nimi.
- czarny bez (6 g)
- aronia (4 g)
- kiwi (3 g)
- akka selowa (3 g)
- granat (3 g)
- dżakfrut (3 g)
- głożyna pospolita (3 g)
- żurawina (2 g)
- oksomian pospolity (2 g)
- limonka (2 g)
- durian (2 g)
- mandarynka (2 g)
- cytryna (2 g)
- mango (2 g)
- Czarna porzeczka (2 g)
- czereśnia (2 g)
- gujawa (2 g)
- jabłko (1 g)
- truskawka (1 g)
- Morela (1 g)
- gruszka (1 g)
- arbuz (1 g)
- nieśplik japoński (1 g)
- banan (1 g)
- persymona (1 g)
- figa (1 g)
- liczi (1 g)
- jeżyna (1 g)
- ananas (1 g)
- agrest (1 g)
- śliwka (1 g)
- Jagoda (1 g)
- melon (1 g)
- pigwa (1 g)
- malina (1 g)
- klementynka (1 g)
Napisz komentarz