Które owoce zawierają najwięcej cholesterolu. Wybraliśmy 11 produktów
Papaja, Żurawina, Carambola (oksomian pospolity), te trzy produkty z kategorii owoce zawierają w sobie najwięcej cholesterolu.
Poniżej prezentujemy listę owoców z największą zawartością cholesterolu na 100g produktu.
TOP 11 owoców zawierających najwięcej cholesterolu
To właśnie te owoce charakteryzują się największą zawartością cholesterolu. Na pierwszym miejscu znajduje się Papaja - z największą zawartością cholesterolu spośród wszystkich owoców. Kolejne miejsca to Żurawina i Carambola (oksomian pospolity) - zawartość cholesterolu w tych owocach jest również wysoka.
1) papaja (0 mg)
2) żurawina (0 mg)
3) oksomian pospolity (0 mg)
4) kiwi (0 mg)
5) jabłko (0 mg)
6) marakuja (0 mg)
7) durian (0 mg)
8) truskawka (0 mg)
9) kumkwat (0 mg)
10) Morela (0 mg)
11) brzoskwinia (0 mg)
Powyższa lista owoców to nie wszystko
Również poniżej wymienione owoce zawierają cholesterol. Warto zainteresować się także nimi.
- czarny bez (0 mg)
- mandarynka (0 mg)
- cytryna (0 mg)
- awokado (0 mg)
- gruszka (0 mg)
- akka selowa (0 mg)
- arbuz (0 mg)
- nieśplik japoński (0 mg)
- banan (0 mg)
- persymona (0 mg)
- figa (0 mg)
- acerola (0 mg)
- liczi (0 mg)
- jeżyna (0 mg)
- ananas (0 mg)
- agrest (0 mg)
- aronia (0 mg)
- mango (0 mg)
- Czarna porzeczka (0 mg)
- śliwka (0 mg)
- winogrono (0 mg)
- borówka (0 mg)
- mangostan (0 mg)
- Jagoda (0 mg)
- granat (0 mg)
- grejpfrut (0 mg)
- czereśnia (0 mg)
- morwa (0 mg)
- melon (0 mg)
- pigwa (0 mg)
- gujawa (0 mg)
- czerwona pomarańcza (0 mg)
- nektarynka (0 mg)
- czerymoja (0 mg)
Napisz komentarz