Nasiona i orzechy, które dostarczają najwięcej sódu. 12 dostępnych produktów spożywczych.
Siemię lniane, Mak, Pestki dyni, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej sódu.
Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością sódu na 100g produktu.
TOP 12 zawierających najwięcej sódu
To właśnie te charakteryzują się największą zawartością sódu. Na pierwszym miejscu znajduje się Siemię lniane - z największą zawartością sódu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Mak i Pestki dyni - zawartość sódu w tych jest również wysoka.
1) siemię lniane (30 g)
2) mak (26 g)
3) Pestki dyni (18 g)
4) chia (16 g)
5) słonecznik (9 g)
6) nasiono dyni (7 g)
7) komosa ryżowa (5 g)
8) kasztan jadalny (3 g)
9) gryka (1 g)
10) amarantus (0.01 g)
Powyższa lista to nie wszystko
Również poniżej wymienione zawierają sód. Warto zainteresować się także nimi.
Napisz komentarz