Nasiona i orzechy, które dostarczają najwięcej sódu. 12 dostępnych produktów spożywczych.

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Siemię lnianeMakPestki dyni

Siemię lniane, Mak, Pestki dyni, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej sódu.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością sódu na 100g produktu.

TOP 12 zawierających najwięcej sódu

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością sódu. Na pierwszym miejscu znajduje się Siemię lniane - z największą zawartością sódu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Mak i Pestki dyni - zawartość sódu w tych jest również wysoka.

1) siemię lniane (30 g)
2) mak (26 g)
3) Pestki dyni (18 g)
4) chia (16 g)
5) słonecznik (9 g)
6) nasiono dyni (7 g)
7) komosa ryżowa (5 g)
8) kasztan jadalny (3 g)
9) gryka (1 g)
10) amarantus (0.01 g)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają sód. Warto zainteresować się także nimi.

    Marcin Piotrowicz
    Autdministrator tej strony:
    Marcin Piotrowicz

    Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
    Promotor zdrowego stylu odżywiania

    Napisz komentarz