Nasiona i orzechy, które dostarczają najwięcej cholesterolu. 11 dostępnych produktów spożywczych.

Ocena: 1 na podstawie 1 głosów. | 14 grudnia
GrykaKasztany jadalneChia (nasiona)

Gryka, Kasztany jadalne, Chia (nasiona), te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej cholesterolu.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością cholesterolu na 100g produktu.

TOP 11 zawierających najwięcej cholesterolu

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością cholesterolu. Na pierwszym miejscu znajduje się Gryka - z największą zawartością cholesterolu spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Kasztany jadalne i Chia (nasiona) - zawartość cholesterolu w tych jest również wysoka.

1) gryka (0 mg)
2) kasztan jadalny (0 mg)
3) chia (0 mg)
4) siemię lniane (0 mg)
5) mak (0 mg)
6) nasiono dyni (0 mg)
7) komosa ryżowa (0 mg)
8) słonecznik (0 mg)
9) amarantus (0 mg)
10) Pestki dyni (0 mg)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają cholesterol. Warto zainteresować się także nimi.

    Marcin Piotrowicz
    Autdministrator tej strony:
    Marcin Piotrowicz

    Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
    Promotor zdrowego stylu odżywiania

    Napisz komentarz