Nasiona i orzechy, które dostarczają najwięcej błonnika. 10 dostępnych produktów spożywczych.

Kliknij na gwiazdkę aby dodać swoją ocenę. | 14 grudnia
Chia (nasiona)Siemię lnianeMak

Chia (nasiona), Siemię lniane, Mak, te trzy produkty z kategorii zawierają w sobie najwięcej błonnika.

Poniżej prezentujemy listę z największą zawartością błonnika na 100g produktu.

TOP 10 zawierających najwięcej błonnika

To właśnie te charakteryzują się największą zawartością błonnika. Na pierwszym miejscu znajduje się Chia (nasiona) - z największą zawartością błonnika spośród wszystkich . Kolejne miejsca to Siemię lniane i Mak - zawartość błonnika w tych jest również wysoka.

1) chia (34.4 g)
2) siemię lniane (27.3 g)
3) mak (19.5 g)
4) Pestki dyni (18.4 g)
5) gryka (10 g)
6) słonecznik (8.6 g)
7) kasztan jadalny (8.1 g)
8) komosa ryżowa (7 g)
9) amarantus (6.7 g)
10) nasiono dyni (6 g)

Powyższa lista to nie wszystko

Również poniżej wymienione zawierają błonnik. Warto zainteresować się także nimi.

    Marcin Piotrowicz
    Autdministrator tej strony:
    Marcin Piotrowicz

    Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
    Promotor zdrowego stylu odżywiania

    Napisz komentarz