TOP 9 - produkty nabiałowe zawierające najwięcej witaminy B1
Mleko w proszku, Żółtko jajka, Ser feta, te trzy produkty z kategorii produkty nabiałowe zawierają w sobie najwięcej witaminy B1.
Poniżej prezentujemy listę produktów nabiałowych z największą zawartością witaminy B1 na 100g produktu.
TOP 9 produktów nabiałowych zawierających najwięcej witaminy B1
To właśnie te produkty nabiałowe charakteryzują się największą zawartością witaminy B1. Na pierwszym miejscu znajduje się Mleko w proszku - z największą zawartością witaminy B1 spośród wszystkich produktów nabiałowych. Kolejne miejsca to Żółtko jajka i Ser feta - zawartość witaminy B1 w tych produktach nabiałowych jest również wysoka.
1) mleko w proszku (0.283 mg)
2) żółtko jajka (0.176 mg)
3) ser feta (0.154 mg)
4) ser kozi (0.14 mg)
5) ser kozi (0.072 mg)
6) ser Brie (0.07 mg)
7) miękki kozi ser (0.07 mg)
8) jajko gotowane (0.066 mg)
9) mleko owcze (0.065 mg)
Powyższa lista produktów nabiałowych to nie wszystko
Również poniżej wymienione produkty nabiałowe zawierają witamina B1. Warto zainteresować się także nimi.
- kozie mleko (0.048 mg)
- maślanka (0.047 mg)
- jajko sadzone (0.044 mg)
- ser amerykański (0.04 mg)
- śmietana 18% (0.04 mg)
- śmietana 12% (0.04 mg)
- śmietana bez tłuszczu (0.04 mg)
- jajko (0.04 mg)
- mleko 2% (0.039 mg)
- parmezan (0.039 mg)
- mleko 0.5% (0.037 mg)
- ser edamski (0.037 mg)
- ser gouda (0.03 mg)
- ser pleśniowy Blue (0.029 mg)
- ser Camembert (0.028 mg)
- twaróg (0.027 mg)
- serek wiejski (0.027 mg)
- cheddar (0.027 mg)
- jogurt naturalny (0.023 mg)
- jogurt grecki (0.023 mg)
- śmietana kremówka (0.022 mg)
- mozzarella (0.02 mg)
- mleko (0.02 mg)
- biały ser (chudy) (0.02 mg)
- ser topiony (0.02 mg)
- ser philadelphia (0.017 mg)
- ser ricotta (0.017 mg)
- mleko matki (0.014 mg)
- ser żółty (0.011 mg)
- białko jajka (0.004 mg)
- zsiadłe mleko (0 mg)
- śmietana 30% (0 mg)
Napisz komentarz