TOP 12 - produkty nabiałowe zawierające najwięcej sódu

Ocena: 5 na podstawie 1 głosów. | 14 grudnia
Ser halloumiSer amerykańskiParmezan

Ser halloumi, Ser amerykański, Parmezan, te trzy produkty z kategorii produkty nabiałowe zawierają w sobie najwięcej sódu.

Poniżej prezentujemy listę produktów nabiałowych z największą zawartością sódu na 100g produktu.

TOP 12 produktów nabiałowych zawierających najwięcej sódu

To właśnie te produkty nabiałowe charakteryzują się największą zawartością sódu. Na pierwszym miejscu znajduje się Ser halloumi - z największą zawartością sódu spośród wszystkich produktów nabiałowych. Kolejne miejsca to Ser amerykański i Parmezan - zawartość sódu w tych produktach nabiałowych jest również wysoka.

1) ser halloumi (2214 g)
2) ser amerykański (1279 g)
3) parmezan (1175 g)
4) ser pleśniowy Blue (1146 g)
5) ser feta (1139 g)
6) ser edamski (973 g)
7) ser Camembert (842 g)
8) ser topiony (841 g)
9) ser gouda (819 g)
10) ser wędzony (800 g)
11) cheddar (644 g)
12) ser Brie (629 g)

Powyższa lista produktów nabiałowych to nie wszystko

Również poniżej wymienione produkty nabiałowe zawierają sód. Warto zainteresować się także nimi.

Marcin Piotrowicz
Autdministrator tej strony:
Marcin Piotrowicz

Twórca i redaktor serwisu wszystkoojedzeniu.pl
Promotor zdrowego stylu odżywiania

Napisz komentarz