TOP 10 - produkty nabiałowe zawierające najwięcej błonnika
Ser Mozzarella, Ser żółty (typu szwajcarskiego), Ser topiony, te trzy produkty z kategorii produkty nabiałowe zawierają w sobie najwięcej błonnika.
Poniżej prezentujemy listę produktów nabiałowych z największą zawartością błonnika na 100g produktu.
TOP 10 produktów nabiałowych zawierających najwięcej błonnika
To właśnie te produkty nabiałowe charakteryzują się największą zawartością błonnika. Na pierwszym miejscu znajduje się Ser Mozzarella - z największą zawartością błonnika spośród wszystkich produktów nabiałowych. Kolejne miejsca to Ser żółty (typu szwajcarskiego) i Ser topiony - zawartość błonnika w tych produktach nabiałowych jest również wysoka.
1) mozzarella (0 g)
2) ser żółty (0 g)
3) ser topiony (0 g)
4) ser kozi (0 g)
5) ser pleśniowy Blue (0 g)
6) ser halloumi (0 g)
7) mleko (0 g)
8) śmietana kremówka (0 g)
9) ser kozi (0 g)
10) ser Brie (0 g)
Powyższa lista produktów nabiałowych to nie wszystko
Również poniżej wymienione produkty nabiałowe zawierają błonnik. Warto zainteresować się także nimi.
- ser mascarpone (0 g)
- maślanka (0 g)
- miękki kozi ser (0 g)
- ser Camembert (0 g)
- ser wędzony (0 g)
- kozie mleko (0 g)
- śmietana 18% (0 g)
- twaróg (0 g)
- ser philadelphia (0 g)
- mleko matki (0 g)
- śmietana 12% (0 g)
- serek wiejski (0 g)
- mleko 2% (0 g)
- mleko owcze (0 g)
- śmietana bez tłuszczu (0 g)
- biały ser (chudy) (0 g)
- ser amerykański (0 g)
- jajko (0 g)
- mleko w proszku (0 g)
- ser edamski (0 g)
- ser ricotta (0 g)
- białko jajka (0 g)
- jogurt naturalny (0 g)
- ser feta (0 g)
- mleko 0.5% (0 g)
- żółtko jajka (0 g)
- jogurt grecki (0 g)
- ser gouda (0 g)
- zsiadłe mleko (0 g)
- jajko sadzone (0 g)
- cheddar (0 g)
- parmezan (0 g)
- śmietana 30% (0 g)
- jajko gotowane (0 g)
Napisz komentarz